Nova 2 wint van Oranje-Nassau

04 okt Nova 2 wint van Oranje-Nassau

Na de vorige wedstrijd tegen Antilopen, kwamen deze week de spelers van Oranje Nassau op bezoek. Deze ploeg stond op de laatste plaats in de competitie. Na 70 minuten werd de wedstrijd beëindigd: 14-12.
Het fluitsignaal klonk en daarmee begon de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Nova de sterkere ploeg was. Joris Dijkkamp opende de wedstrijd met een afstanschot. Hierop volgde doelpunten van Steven Bakker en Kim Hoep (5-2). Nova creeërde betere kansen dan de tegenpartij. Verdedigend was Nova sterk, wat resulteerde in slechts 4 doelpunten tegen in de eerste helft. Ruststand: 10-4.
In de tweede helft kon de tegenpartij terug komen. De felheid miste, die we eerder dit seizoen wel hebben laten zien. Ook lukte het niet om de doelpogingen af te ronden. De voorsprong werd verkleind tot 11-8. Dit kon Oranja Nassau voortzetten door de enorm positieve energie die ze kregen. Nova kon hier niet in meegaan en het werd 12-11. Het was tijd voor een wissel; Sam Groenewold en later ook Lotte Keuning mochten het veld betreden. Dit was een goede beslissing, want er kwam weer variatie in het aanvalsspel en Sam Groenewold maakte al snel een belangrijke goal. Oranje Nassau gaf niet op en maakte er met een afstandschot 13-12 van. Nog 1 minuut op de klok en Nova moest rustig blijven. Toen Joris Dijkkamp het laatste goal van de wedstrijd maakte, was er een enorme opluchting aan de kant van Nova. Eindstand: 14-12.
Volgende week komt Fiducia uit Vleuten op bezoek. Deze ploeg staat momenteel op de vierde plek, net één plekje onder Nova. Aanvang: 14.00.
Scores Nova: Joris Dijkkamp 6, Steven Bakker 3, Stijn Paauw 1, Kim Hoep 1, Renske van Kempen 1, Karin Meijers 1, Sam Groenewold 1