NOVA 2 wordt in de laatste zaalwedstrijd verslagen door VIKO 2

16 mrt NOVA 2 wordt in de laatste zaalwedstrijd verslagen door VIKO 2

Nova 2 kampioen

Door Karin Meijers Op zaterdag 11 maart werd de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen gespeeld. Daarvoor kreeg NOVA 2 Viko uit Vianen op bezoek. Ondanks dat NOVA 2 al kampioen was, en er dus geen druk op deze wedstrijd stond, wist NOVA niet te winnen. Misschien lag de oorzaak juist daar, dat er niks meer op het spel stond. Viko kon trots naar huis gaan na de winst (13-14).

In de eerste helft werd de score geopend door Lotte Keuning, die de plek innam van Kim Hoep. Hierna bleef het even stil bij NOVA. Viko kreeg de kans om een kleine voorsprong te pakken en dit lukte. Ondanks dat NOVA een gevarieerd spel neerzette, werd de korf helaas niet gevonden. De scherpte die bij het inschieten gezien werd, miste. De eerste helft werd dan ook beëindigd in het voordeel van Viko: 5-7.

In de tweede helft veranderde er niet veel. Verdedigend deed NOVA het goed, maar aanvallend lieten we veel steekjes liggen. Al snel had Viko de voorhand genomen en stond het vier doelpunten van NOVA verwijderd (6-10). Gelukkig kwam Joris Dijkkamp uit zijn schulp en scoorde hij tweemaal op rij. Dit gaf vertrouwen en ook Coen van Eck kon wat mooie goals scoren. Dit resulteerde in een gelijke stand: 11-11. De wedstrijd was nog niet gespeeld in de laatste vijf minuten, totdat een wissel aan de zijde van Viko kwam. De invaller scoorde achtereenvolgens een vrije bal en een afstandsschot. Dit was genoeg voor Viko om de kampioen in de poule te verslaan. De scheidsrechter floot de wedstrijd af bij de stand 13-14.

In de kantine stond ondertussen een aangename verrassing op de spelers te wachten, de medewerkers van het HF Witte Centrum hadden voor lekkere hapjes gezorgd!

Teleurstelling was er zeker door het verlies, maar het gevoel van trotsheid van het kampioenschap overheerste nog steeds. Met volle overtuiging en vertrouwen kan NOVA 2 aan het tweede deel van het veldseizoen beginnen.

Scores Nova: Coen van Eck 4, Joris Dijkkamp 3, Renske van Kempen 2, Karin Meijers 1, Rianne van der Meijden 1, Lotte Keuning 1, Eline van der Weerdt 1