Nova 3 maakt zich op voor kampioenswedstrijd na ruime winst op Badhoevedorp 2

08 mrt Nova 3 maakt zich op voor kampioenswedstrijd na ruime winst op Badhoevedorp 2

nova-3-dec-2016Na een intense trainingsweek voor Nova 3, stond afgelopen zaterdag de verplaatste thuiswedstrijd tegen Badhoevedorp 2 op het programma. Om de eerste plaats te behouden, moest er gewonnen worden van de stipte én flexibele tegenstanders uit Noord-Holland. Een gretig en gefocust Nova 3 liet deze wedstrijd zien dat het op the road to championship is en versloeg Badhoevedorp met 26-7.

Vooraf beloofde het een emotionele wedstrijd te worden: het zou voorlopig de laatste wedstrijd van Manon van Alfen zijn in Nova 3, die het wij-gevoel van Nova 3 zal verruilen voor de meer prestatiegerichte omgeving van Nova 2. Daarnaast mocht junior Emmie ‘Emmie Jammie’ Bessems eindelijk haar debuut maken in Nova 3. Haar teamgenoot Lotte ‘Lotje Knotje’ Keuning startte ook in de basis.

Nadat interim-coach Roely Kuus had benadrukt dat er scherp gestart moest worden, liet Nova 3 zich van haar recalcitrante kant zien door de openingstreffer te gunnen aan Badhoevedorp. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten: Manon – wier tegenstandster zich deze wedstrijd regelmatig genoodzaakt zag aan de figuurlijke noodrem te trekken – forceerde een strafworp, die koelbloedig werd afgemaakt door Daan ‘D-Money’ Paauw. Badhoevedorp kon nog even bijblijven, maar na de 2-2 scoorde Nova zeven keer op rij: 9-2. Hierna scoorden beide teams nog twee keer, waardoor de ruststand 11-4 was.

In de rust werden lekkere mandarijntjes gegeten en een aantal dingen besproken.

De tweede helft werd wél scherp gestart door Nova 3: Lotje Knotje openende de score met een schot van afstand, waarna Manon en D-money respectievelijk de 13-4 en de 14-4 lieten noteren. Badhoevedorp kon dankzij een venijnige overtreding van Andreas ‘Andstand’ Schippers, die terecht werd bestraft met een strafworp, de 16-6 maken. Hierna was de tank bij Badhoevedorp wel leeg en kon Nova uitlopen naar een einduitslag van 26-7. Dit gebeurde vooral dankzij mooie goals van Lotje Knotje en debutante Emmie Jammie, die samen tien veldgoals zouden maken – waarvan acht in de tweede helft.

Na afloop was uitblinker Lotje Knotje enthousiast over de wedstrijd: “Ik vond het een hele leuke wedstrijd. Mijn persoonlijke hoogtepunt was dat ik nog even in een vak mocht spelen met Rutger Kuus én Jochem Kuus. Zo’n hecht familiegevoel vind ik tekenend voor Nova 3.”
Emmie Jammie, wier favoriete jamsoort overigens abrikozen is, toonde zich verbaasd over het verloop van de wedstrijd: “In de A1 proberen we in de eerste en vooral tweede helft dynamisch korfbal te laten zien, alleen in de derde helft kan het soms iets te statisch worden. In Nova 3 is de derde helft juist superdynamisch, met een erg hoog tempo. Erg leerzaam.”
Manon van Alfen blikte na afloop terug op haar tumultueuze seizoen in Nova 3: “Het was een mooi seizoen met pieken en dalen. Ook waren er ups en downs. Ik heb nu al zin in de grootste piek van dit seizoen: het kampioensfeestje van volgende week.”
Voor een meer korfbaltechnische analyse van de wedstrijd werd een bezoek gebracht aan Mike Verschuur, die verscholen was in zijn pilscocon: “Wat je gewoon ziet, is dat we veel goals maken, en weinig goals tegen krijgen. Dan win je zo’n wedstrijd.”

Dankzij deze overwinning behoudt Nova 3 de eerste plek in de poule, waardoor aanstaande zaterdag 11 maart de kampioenswedstrijd gespeeld zal worden. De wedstrijd begint om 13.10 uur in het H. F. Witte Centrum, en zal gevolgd worden door wedstrijden van Nova 2 en 1. Alle support is welkom!

Scores Nova: Daan Paauw 6, Lotte Keuning 6, Emmie Bessems 4, Sylvia van der Pas 3, Manon van Alfen 2, Andreas Schippers 2, Marion van Eck 1, Rutger Kuus 1, Pelle Wage 1.