NOVA A1 | 1e helft veldseizoen 2017/2018 1e Klasse

17 okt NOVA A1 | 1e helft veldseizoen 2017/2018 1e Klasse

Nova-A1-kampioen-2-minNa vorig jaar in de 2e klasse ongeslagen te zijn geweest, volgde dit jaar dan de 1e klasse in de junioren A. Na kleine wisselingen in het team, Esther naar selectie en Emmie alleen het eerste deel van de veldcompetitie erbij i.v.m. met studie in Maastricht, zijn Marleen en Milou erbij gekomen (B1 vorig seizoen).

Waarbij we dachten dat we in een poule waren ingedeeld waar we bovenin zouden kunnen meedraaien, verloor de A1 in de eerste 3 wedstrijden 2 keer. Tegen Mia (15-9) en Fiducia (14-7) werd door de A1 onnodig verloren. Hierna herpakte de A1 onder leiding van Andreas Schippers en Maarten van Brenk zich en werden de andere wedstrijden 5x met elke keer rond de 20 doelpunten gewonnen.

Ook de laatste wedstrijd tegen de koploper Odik A1 die nog geen wedstrijd had verloren (4x met maar 1 doelpunt verschil t.o.v. de tegenstander) liet Nova zien waar het toe in staat was. De 2 heren bij Odik die de doelpunten moesten scoren werden door de verdedigings- vakken van Nova vroegtijdig gestopt en konden hierdoor erg moeilijk scoren. Bij Nova werd er door 9 verschillende spelers gescoord in deze wedstrijd.

Uitblinker dit deel van het veldseizoen is Sam die al 30 doelpunten op zijn naam heeft gezet. Ondertussen staat de A1 nu weer op de 2e plaats in deze poule op 2 punten achterstand van Odik A1 en 1 punt los van Woudenberg A1.