Nova A1 doet wat het moet doen

09 mrt Nova A1 doet wat het moet doen

De laatste wedstrijd van het zaalseizoen vond voor Nova A1 plaats in Barneveld tegen ODIK A2, de ploeg die de laatste plaats inneemt in poule A2E. Voor beide ploegen was deze wedstrijd niet van groot belang. ODIK zou hoe dan ook laatste eindigen en Nova was al verzekerd van een plek in de middenmoot. Toch wilde Nova zich graag verzekeren van een knappe 4de plek in de poule. Dit moest de ploeg echter wel doen zonder Rutger en Renske, die mee waren met Nova 2. Gelukkig wilden Sam en Lotte uit de B1 mee als reserves. Ook hier nog een bedankje!

Al snel bleek dat ODIK toch ook flink gemotiveerd was. De ploeg startte fel en kwam al na 2 minuten op voorsprong door een afstandsschot. Nova scoorde 2 minuten later meteen terug door een knappe aanval die werd afgerond door een doorloopbal van Mike. Vervolgens liep ODIK uit naar een 3-1 voorsprong en was het duidelijk dat het geen makkelijke middag zou worden voor Nova.

Toch liet Nova niet over zich heen lopen. De ploeg wist in 5 minuten de stand weer gelijk te trekken door een doorloopbal van Lisanne en een schot van Stijn. Een paar minuten later zorgde Manon met een schot voor de eerste voorsprong tijdens deze wedstrijd. ODIK scoorde 1 minuut later meteen tegen, maar Stijn pakte zijn moment door ook meteen te scoren met een schot. In de resterende minuten was het echter ODIK dat 2 maal wist te scoren. Dit zorgde voor een 6-5 tussenstand in het voordeel van de ploeg uit Barneveld.

In de rust stelde Nova zichzelf de doelstelling om een slappe eerste helft om te zetten in een felle tweede helft. De ploeg kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en liet dit zien door 2 keer te scoren. 6-7! Weer scoorde ODIK tegen. Er kwam een fase waarin ODIK de betere kansen kreeg, maar het was Jelmer die een kans wist te benutten. Nova weer op voorsprong: 7-8! Het vertrouwen groeide weer en het spel liep beter. Er onstonden langere aanvallen en betere kansen en de ingevallen Sam uit de B1 wist hiervan te profiteren met een schot. Vervolgens was het Mike die met een doorloopbal een gat sloeg: 7-10! Een vreemde strafworp bracht ODIK weer op 8-10, maar Sam vond het leuk om in te vallen en schoot er nog maar één in. ODIK scoorde weer tegen met een schot, maar Lisanne zette een minuut later met een doorloopbal de einstand neer: 9-12.

Met deze moeizame, maar toch verdiende overwinning beloont Nova A1 zich voor een ontzettend goede tweede helft van het zaalseizoen, waarin veel punten werden gepakt en het spel verzorgd was. Waar de ploeg eerst onderin de poule streed, is de ploeg nu verdiend als vierde geëindigd!

De ploeg gaat zich nu voorbereiden op de tweede helft van het veldseizoen. Op het veld staat de A1 in een spannende poule op een gedeelde 2de plaats! De voorbereiding start aanstaande zaterdag, 14 maart, met een oefenwedstrijd om 12:30 uur thuis tegen de Vinken A1.