NOVA A1 Junioren doen het opnieuw in de zaal

14 mrt NOVA A1 Junioren doen het opnieuw in de zaal

Na vorig jaar in de 2e klasse ongeslagen te zijn geweest in de zaal, volgde dit jaar dan de 1e klasse bij de junioren A1. In tegenstelling tot vorig seizoen zat de A1 nu in een poule ingedeeld met veel sterke tegenstanders, zoals: KVA, Blauw/Wit en Groen/Geel. Van de 14 competitierondes in het zaalseizoen werden de wedstrijden tegen Groen/Geel, Blauw/Wit en SDO verloren. Doordat echter ook de andere teams in deze poule puntenverlies opliepen, bleef het tot de laatste competitieronde spannend. Voor de laatste wedstrijd stond Nova A1 1 punt voor op Blauw/Wit. Dit was nu ook juist de tegenstander in de laatste wedstrijd. Thuis verloor Nova van dit team met 17-20. Beide teams wisten dat het een echte wedstrijd zou gaan worden. Immers, wie er zou winnen promoveert naar de overgangsklasse. Deze wedstrijd werd bij Blauw/Wit in Amsterdam gespeeld. Door oproepen op de website van Blauw/Wit om hun A1 aan te komen moedigen, was er veel publiek aan hun zijde aanwezig. Gelukkig waren er, zoals bij al onze wedstrijden, veel ouders van onze spelers mee. Deze keer waren er ook veel andere familieleden en spelers uit selectie en ander teams naar Amsterdam gekomen om de A1 aan te moedigen.

Nova A1 startte zeer scherp tegen Blauw/Wit en wist de rust in te gaan met een voorsprong van 7 doelpunten (8-15). Detail was wel dat Blauw/Wit al naar 20 minuten Levi Kroon in het veld bracht, terwijl dit een speler uit de selectie Korfbal League is. Hierdoor kreeg Sam het wel moeilijker, maar hij wist dit goed op te lossen. In de kleedkamers tijdens de rust waren twee geheel verschillende geluiden te horen. Nova werd door de trainers, Andreas en Maarten, op een rustige manier verteld over hoe verder in de 2e helft. In de kleedkamer van Blauw/Wit werd de deur bijna uit de sponning geblazen, zo hard gingen de trainers daar te keer.

In de tweede helft had Nova A1 moeite met scoren, het duurde meer dan 15 minuten voordat Nova weer een doelpunt maakte. Ook het zeer goed verdedigen van Marleen tegen haar tegenstander Bo Jongkind, die geselecteerd is voor RTC U19, viel op bij de toeschouwers. Gelukkig was de behaalde voorsprong van de eerste helft en het goed verdedigen van Nova voldoende om er met de winst vandoor te gaan. De eindstand werd 15-20!

In de kantine van Blauw/Wit vierden de spelers en speelster de overwinning met het meegereisde Nova publiek.

Het bereiken van de overgangsklasse door de A1 was tot nu toe nog niet eerder voorgekomen bij Nova.
Van harte gefeliciteerd Nova A1!