NOVA A1 Kampioen 1ste klasse

30 mei NOVA A1 Kampioen 1ste klasse

Na de dubbel in het vorige seizoen, pakte NOVA A1 ook afgelopen weekend de dubbel.
Met nog één laatste wedstrijd als jeugdteam op het programma en door het verlies van de naaste concurrent Odik, werd afgelopen weekend, na de zaal wederom op het veld het kampioenschap behaald en promotie naar de overgangsklasse veiliggesteld.

Een meer dan bijzonder prestatie voor een team dat 10 jaar gelden als E-junioren haar eerste stappen op de Korfbalvelden zette en komend jaar haar talenten gaan vertonen bij de senioren.
In alle jeugdjaren werd wel een kampioenschap gevierd in de zaal, op het veld of beide. Met als hoogtepunt in 2015 deelname aan het Nederlands Kampioenschap Veld Korfbal.
Na 10 jaar lijkt er door studies en stages een einde te komen aan dit meer dan succesvolle team, dat de laatste twee jaar met heel veel passie en enthousiasme werd getraind en gecoacht door Maarten van Brenk en Andreas Schippers.


De wedstrijd tegen de Meeuwen uit Putten startte moeizaam en bleef ondanks de warme weersomstandigheden tot het laatste kwartier spannend. Toen schakelde NOVA A1 nog éénmaal bij en werd met 20 -15 het kampioenschap veiliggesteld.


KV Nova mag trots zijn, om naast hun succesvolle 1ste seniorenteam, zoveel talent binnen haar vereniging te hebben spelen. Hierdoor lijkt een succesvolle en sportieve toekomst te zijn veilig gesteld.