Nova A1 laat de titelkandidaat zweten

05 apr Nova A1 laat de titelkandidaat zweten

Op 4 april 2015 was het zover, Nova A1 moest uit tegen titelkandidaat EKVA A1. Met een 6-2 winst op TZ de week ervoor vertrok de club uit het zonnige Bilthoven naar de toendra van Almere, klaar om het de titelkandidaat heel moeilijk te gaan maken. Na een winderige wedstrijd was de eindstand 14-10.

De voorbespreking was simpel: niet stilstaan en gebruik maken van de druk van de tegenstander. Na goed warm lopen en scherp inschieten floot de scheidsrechter (die helaas van EKVA zelf was) voor het begin van de wedstrijd. Nova was nog niet helemaal wakker en begon matig aan de wedstrijd. Dit leverde kansen op voor EKVA dat scherper aan de wedstrijd begon. EKVA pakte die kansen ook en met een paar verre afstandsschoten en een beetje geluk met de scheidsrechter stond het na 13 minuten al 6-0 voor de thuisploeg. Maar Nova begon wakker te worden en na een kwartier spelen legde Lisanne een strafworp voor Nova in het mandje. Toch wist EKVA twee doelpunten te maken voordat Lysanne een korte kans scoorde en de stand naar 8-2 tilde. Vervolgens werd de stand 12-4 door vier doelpunten van EKVA en doelpunten van Renske en Mike. Uiteindelijk sloot Renske met een korte kans twee minuten voor de rust de score voor deze helft af op 12-5.

In de rust begon Nova te smachten naar revanche voor de eerste helft en maakte Maurice een tactische wissel door Manon in te brengen en zo meer actie in het statische spel van de eerste helft te creëeren. Dit was een slimme keuze, want Renske opende na drie minuten de score weer met een doorloopbal. Karin gooide zeven minuten later een slim uitgespeelde vrije bal door het mandje. EKVA was een beetje weg gedut maar liet zien dat ze ook nog aanwezig waren en met nog een afstandsschot werd de score op 13-7 gezet. Nova kwam terug met een strafworp van Rutger en een korte kans van Manon en zo kwam de stand 18 minuten voor tijd op 13-9. Er leek meer in te zitten, Nova speelde beheerst en wist goed met de tegenstander om te gaan, terwijl EKVA de scherpte had verloren, last had van de goede druk en onderlinge spanning vertoonde. Toch wist EKVA met 11 minuten te gaan een vrije bal te scoren. Dit kreeg amper een minuut later weerwoord van Nova doordat Lisanne een strafworp erin wist te leggen, die de eindstand op het bord zou zetten: 14-10. Beide kanten hadden in het einde van de wedstrijd nog kansen maar wisten geen van allen te scoren.

Nova heeft laten zien wat het kan in Almere en Nova kan tevreden zijn over de 2-5 gewonnen tweede helft van een 14-10 verloren wedstrijd. Het bewijst maar dat het team van Maurice Lindenaar niet opgeeft en in het eerste veldseizoen en in de zaal sterker is geworden. De ploeg reist over 2 weken dan ook vol vertrouwen af naar Amstelveen voor de spannende wedstrijd tegen de dichte achtervolger KVA.