NOVA A1 neemt 1 punt te weinig mee uit Vianen

03 feb NOVA A1 neemt 1 punt te weinig mee uit Vianen

Nova A1 kreeg de kans om de maand januari, waarin het team gegroeid is en steeds beter is gaan spelen, met belangrijke punten af te sluiten. Om dit te realiseren moest dan wel de lastige uitwedstrijd tegen VIKO A1 in Vianen gewonnen worden. Spannend, want NOVA staat 6de in de poule en VIKO met 1 punt minder 7de. De winnaar van dit duel zou definitief aansluiten bij de middenmoot en meespelen om de 3de of 4de plek.  Daarnaast kon NOVA bij winst 3 punten los komen van VIKO.

In de voorbespreking werd dan ook benoemd dat dit een 3 punten duel zou worden. NOVA diende scherp te zijn en reboundend sterk te staan zodat de ploeg lang zou kunnen aanvallen. Dit moest echter gebeuren zonder Lisanne van Zijl die met het tweede mee moest.

De wedstrijd begint en NOVA start toch niet scherp! De eerste aanvallen zijn van korte duur. 0-0 en na 5 minuten is er de eerste mooie aanval. Alle spelers zijn in beweging en de bal gaat snel rond. De vrije man word gezocht en dat bleek Rutger te zijn. Hij maakt deze mooie aanval af met een goed schot. Heeft NOVA nu de smaak te pakken? Dat zou je denken, maar nee. Het wordt 1-1 door een doorloopbal en VIKO weet uit te lopen naar 3-1.

Uiteindelijk weet NOVA toch te scoren door een vrije bal van Renske. VIKO scoort ook weer snel. Manon vond een 4-2 achterstand geen goed idee en tekende voor de 4-3 en 4-4 van NOVA. Uiteindelijk gingen de ploegen met een 5-5 tussenstand rusten.

NOVA verdedigde de eerste helft goed, kwam beter in hun spel en de aanvallen werden langer. Daar kon vertrouwen uit gehaald worden. Mike kwam de 2de helft in het veld voor de niet fitte Jochem.

VIKO opende nu de score met een vrije bal, maar Karin dacht dit kan ik ook! Renske, die met 5 goals goed op schot was deze wedstrijd, bracht NOVA op voorsprong. VIKO scoorde toen snel tegen. NOVA was de spanning zat en wist een gat te slaan. Manon, die er ook 5 zou maken, Mike en Stijn tekenden voor de doelpunten: 7-10 voorsprong voor NOVA. Dit veranderde al snel in een 8-11 voorsprong.  VIKO werd dreigender en NOVA vergat weer een aantal keer te scoren. VIKO kwam hierdoor terug tot 12-12! Zonde, zo besefte NOVA zich ook. Renske schoot maar weer eens raak, maar VIKO scoorde ook. Karin, die de hele wedstrijd al in behoorlijk fysieke duels terecht kwam, liet niet over zich heen lopen. Hierdoor kon Manon met een strafworp scoren: 13-14 voor NOVA! VIKO ging over op paniekaanvallen en dan zul je net zien: een verdwaald schot vliegt er in: 14-14.

Nog maar 1 minuut te spelen en de spanning is om te snijden, maar Stijn, waarbij het schot de eerste helft niet liep, bleek nu koelbloedig te zijn en schoot prachtig raak! Dit hield hij trouwens de rest van de dag vast, want hij wist er bij het derde maar liefst 5 te scoren! Goed, 14-15 dus! Een paar seconden nog.. VIKO gooide nog één paniekaanval in de strijd. Dit resulteerde in een rommelige situatie. De bal kwam terecht bij een VIKOspeler onder de korf. Hij maakte de 15-15.

Direct daarna floot de scheidsrechter af. Beide ploegen waren niet blij en NOVA was overduidelijk teleurgesteld. Winst was mogelijk geweest! Toch heeft de ploeg weer alles gegeven en langdurig goed en verzorgd gespeeld. De verbeterpunten worden weer trainbaar gemaakt en de A1 doet er alles aan weer verder te groeien. Zaterdag 7 februari om 16:40uur moet de ploeg er weer staan! Dan tegen DALTO A3 in het Hoenderdaal in Driebergen.