Nova A1 pakt twee punten

27 apr Nova A1 pakt twee punten

Op 25 april 2015 had de A1 hun tweede wedstrijd tegen de A1 van Sporting West en deze wedstrijd werd gespeeld om 15:45 op Sportpark Larenstein. De vorige wedstrijd tussen beide teams eindigde met het scorebord op 8-8 dus Nova was zeker van plan deze wedstrijd wel te winnen.


Het startsein werd gegeven en beide teams gingen al meteen voor de overwinning maar het duurde wel 5 minuten voordat het eerste doelpunt viel. Een mooi afstandsschot gemaakt door Stijn. Daarna volgden er aan  beide kanten veel kansen maar het was Sporting West die het tweede doelpunt maakte door middel van een korte kans. De stand bleef drie minuten gelijk maar daarna maakte Sporting west weer een doelpunt door een doorloopbal te scoren. Karin liet hen echter niet lang genieten van de voorsprong want ze scoorde in diezelfde minuut nog een vrije bal. Hierna was het  spel nog steeds spannend maar er vielen voor 5 minuten toch even geen doelpunten totdat Rutger een strafworp kreeg en deze scoorde. Stijn vergrootte de voorsprong door hierna een mooi afstandsschot in de korf te gooien, Nova stond toen voor met 4-2. Maar dit liet Sporting West niet zomaar gebeuren en na het scoren van een vrije bal en een korte kans zorgden zij ervoor dat de stand weer gelijk was. Het stond nu 4-4 en er waren nog vijf minuten die gespeeld moesten worden in de eerste helft. Genoeg tijd om met een voorsprong de rust in te gaan, dacht Nova. Dit ging niet gemakkelijk en zonder voorsprong brak de laatste minuut alweer aan. Maar in zo’n laatste minuut kan nog va alles gebeuren zoals twee afstandsschoten, gescoord door Stijn en Renske die ervoor zorgden dat de A1 toch met een voorsprong de rust in kon gaan.

De rust was voorbij en  beide teams gingen er weer tegenaan. Het was Karin die het eerste doelpunt van de tweede helft maakte, ze scoorde een doorloopbal die ervoor zorgde dat de stand 7-4 werd. Zes minuten daarna scoorde Sporting West een mooi schot, zij waren zeker niet van plan Nova verder te laten uitlopen en scoorde hierna dus ook nog een korte kans. De stand werd hierdoor 7-6, Nova zou dus snel weer moeten scoren. Dit gebeurde gelukkig, Stijn scoorde zijn vierde afstandschot van de wedstrijd en bracht de stand hiermee op een 8-6 voorsprong. Beide teams wilden hierna scoren, Nova om de voorsprong te behouden en Sporting West om op voorsprong te komen. Er waren veel kansen maar aan beide kanten werd er niet gescoord. Pas een kwartier na Stijns schot werd het volgende doelpunt gemaakt. Dit doelpunt was het gevolg van een vrije bal, in het voordeel va Sporting West. Zo brachten zij de stand tot 8-7, maar deze stand bleef niet erg lang staan want binnen 26 seconden gooide Manon een afstandsschot in de korf. Een minuut daarna maakte Sporting West nog een afstandsschot waardoor de stand 9-8 werd. Een spannende stand met nog 5 minuten op de klok. Nova moest minimaal nog één doelpunt maken om verzekerd te zijn van de twee punten. Er werden mooie kansen gecreëerd maar niemand scoorde. Gelukkig was dit aan beide kanten zo en veranderde de stand na 5 minuten niet. De scheidsrechter floot af en Nova hield de twee punten thuis door de wedstrijd tegen Sporting West met 9-8 te winnen.