Nova A1 speelt doelpuntrijk gelijk

22 apr Nova A1 speelt doelpuntrijk gelijk

Het was vroeg op voor de spelers van de A1. Om 09:00 uur ’s ochtends zou de ploeg vertrekken naar Amstelveen, waar het om 10:30 uur zou aantreden tegen KVA A1, een directe concurrent in de strijd om de tweede plek. Thuis wist Nova, na een zeer goede eerste helft, te winnen. Uit wist de ploeg dat het lastiger zou worden, maar toch was er veel vertrouwen na het goede spel van twee weken geleden tegen koploper EKVA.

De wedstrijd startte en na een ruime twee minuten spelen was het Renske die Nova op voorsprong zette met een vrije bal. KVA reageerde direct en stond 3 minuten later op een 2-1 voorsprong. Nova wist terug te komen naar 3-3 voordat het met 6-4 achter kwam te staan. Mike, Manon en Jelmer scoorden vervolgens achter elkaar waardoor Nova de achterstand wist om te zetten naar een 6-7 voorsprong. Vervolgens liet KVA zien ook achter elkaar te kunnen scoren en zo zette zij een 9-7 ruststand op het scorebord.

De eerste helft ging in een hoog tempo waarin KVA iets scherper was in de afronding. In de rust werd afgesproken om KVA niet meer te laten doorbreken door de aangeef weg te houden. Hierdoor moest KVA verder van de korf spelen.

De tweede helft startte en KVA bleek moeite te hebben met Nova’s verdedigende tactiek. Nova maakte haar kansen nu wel af. Renske en Jelmer, die deze wedstrijd flink op schot bleken met respectievelijk 5 en 4 goals, brachten de stand op 9-9. Door twee schoten tegen kwam Nova toch weer 9-11 achter.

Met nog 20 minuten te spelen stond het 12-10 in het voordeel van KVA. Nova wilde niet verliezen en kwam los. Karin, Jochem en Renske (2x) scoorden in 10 minuten tijd, wat de stand op 12-14 bracht in het Bilthovense voordeel. KVA wist weer twee keer raak te schieten en zo was het, zoals de hele wedstrijd al, weer spannend: 14-14.

Lysanne schoot van ver raak en zette 14-15 op het scorebord. 5 minuten nog en bij KVA kreeg een dame kramp, waardoor het spel een tijd stil lag en KVA door moest met 3 spelers in dat vak. KVA hervatte het spel en gooide de eerste beste bal die het ving omhoog: 15-15. Vervolgens beloonde Stijn in de laatste minuut zijn invalbeurt met een loepzuiver schot, maar scoorde ook KVA nog een keer van grote afstand wat de einstand neerzette: 16-16.

Een hoogwaardige en spannende korfbalwedstrijd met prachtige goals, maar helaas geen winst. Zaak is nu om aanstaande zaterdag tegen de volgende directe concurrent scherp te zijn. Nova A1 neemt het dan om 15:45 uur thuis op tegen Sporting West A1 uit Amsterdam! Dit belooft een leuke wedstrijd te worden, dus komt allen!