NOVA A1 voor de 2e keer kampioen!

23 mei NOVA A1 voor de 2e keer kampioen!

Nova-A1-kampioen-2-min

Het korfbaljaar zit erop voor NOVA A1. De A1 heeft zowel in de zaal als op het veld alle wedstrijden winnend afgesloten en heeft dan ook beide kampioenschappen overtuigend binnengehaald. Met deze twee behaalde kampioenschappen zullen zij volgend jaar zowel in de zaal als op het veld 1e klasse gaan spelen. De laatste wedstrijd van afgelopen zaterdag werd met 7-11 van Fuore A1 gewonnen.

Misschien is het leuk om wat feitjes over onze A1 op een rij te zetten. In het zaalseizoen haalden zij het eerste kampioenschap binnen door alle wedstrijden te winnen en het seizoen af te sluiten met 8 competitiepunten meer dan de nummer 2. Met 230 doelpunten over 12 wedstrijden (gemiddelde van 19 doelpunten per wedstrijd) en een doelsaldo van plus 98 werd het zaalseizoen afgesloten.

Dit was het tweede jaar in deze samenstelling van NOVA A1, dat dit seizoen door het nieuwe duo Maarten en Andreas wordt getraind. De wedstrijden zijn altijd drukbezocht door publiek en de NOVA supporters zijn dan ook met regelmaat in de meerderheid bij de uitwedstrijden. Het bijzondere van dit team is dat zowel de dames (144) als de heren (280) de doelpunten scoren in tegenstelling tot een hoop tegenstanders. En, buiten het feit dat het individueel goede spelers zijn, spelen ze al jaren samen en is het vooral een heel hecht team. En dat werkt!

NOVA feliciteert de spelers en de coaches met het kampioenschap!