NOVA B1 is 7e op het NK Korfbal

09 jun NOVA B1 is 7e op het NK Korfbal

Zaterdag 6 juni werd NOVA B1 7e op het Nederlands Kampioenschap voor de 1e klasse B in Tilburg. Op deze warme dag moest NOVA drie poulewedstrijden spelen. Samen met 8 andere teams streden ze om het Nederlands Kampioenschap. NOVA werd gepresenteerd als ware underdog. Het team had zich als doel gesteld geen laatste te worden en met een glimlach op het gezicht te genieten van deze ervaring.

Als eerste moest NOVA aantreden tegen Tempo B1. De wedstrijd werd verloren met 4-8. Het team was gespannen voor het toernooi en zoekende naar het eigen spel. Na een goede peptalk begonnen ze extra gemotiveerd aan de tweede pot. Ditmaal tegen ASVD B1, het werd een spannende wedstrijd waarbij ze om en om voor stonden. Na het laatste fluitsignaal was het net niet genoeg voor NOVA en stond er 9-8 op het scorebord. Tenslotte werd de derde en laatste poulewedstrijd gespeeld tegen Groen-Geel, die moesten we kunnen winnen. NOVA B1 begon sterk, maar in de tweede helft werd er minder gescoord. De eindstand was 9-5 voor de tegenstanders.

De beslissingswedstrijd zou NOVA spelen tegen KVS/Maritiem B1. De teams streden om de 7e plaats. De coaches en supporters waren nu al heel erg trots op het team, puur omdat ze mee mochten doen aan het toernooi. Maar deze laatste wedstrijd winnen zou toch wel heel gaaf zijn! Daarbij zou het de laatste wedstrijd voor het team zijn in deze samenstelling. De spanning was om te snijden. Het was KVS die de openingstreffer scoorde en ondanks goede kansen lukt het NOVA niet meteen om mee te scoren. Het publiek van KVS dacht al dat de wedstrijd gewonnen was, maar NOVA wist kort daarna toch de korf te vinden. Het vertrouwen kwam terug en er volgden nog 3 mooie goals van NOVA waardoor de scheidsrechter affloot met 4-2 op het scorebord. Wat een prachtige afsluiting! Na 3 jaar begeleiding nemen de coaches Lisa Rademakers en Marcel Jairam afscheid van het trainerschap bij NOVA. Ze hebben het team naar grote hoogte weten te brengen. De club wil hen bedanken voor hun enthousiasme, betrokkenheid en inzet.

Ook wil NOVA Van der Laan groente en fruit en Koeleman accountants & Belastingadviseurs bedanken voor het mede mogelijk maken van de touringcar voor de spelers en vele supporters!

Poulewedstrijden
NOVA B1 – Tempo  B1              4-8
ASVD B1 – NOVA B1                 9-8
Groen-Geel B2 – NOVA B1          9-5

Beslissingswedstrijd 7e/8e plaats
KVS/Maritiem B1 – NOVA B1      2-4

Foto’s (door KV Tilburg)
(Wil je niet scrollen voor de foto’s bekijk ze dan hier.)

[nggallery id=36]