Nova B1 wint ook de derde wedstrijd

26 sep Nova B1 wint ook de derde wedstrijd

Afgelopen zaterdag kwam Spirit B2 naar Bilthoven om de strijd aan te gaan met onze B1. Spirit had net als Nova ruim gewonnen van Sparta dus was de verwachting dat deze wedstrijd niet zomaar gewonnen zou worden.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Spirit er verdedigend dezelfde tactiek op na hield als Nova, dat wil zeggen dat ze ook fel verdedigden op de ballijnen. De doelpunten waren daarom schaars. Nova kwam nog wel tot kansen door goed de diepte te gebruiken, maar tot meer dan 1 schot per aanval kwam het team meestal niet. Spirit had zeker in het begin moeite om tot uitgespeelde kansen te komen en zo kon Nova met een 5-3 voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft kreeg Nova niet heel veel kansen maar door ze goed te benutten werd de voorsprong uitgebouwd tot 8-4. Spirit kwam terug tot 8-6 waarna Nova het verschil weer op 3 bracht. Het werd toch weer spannend omdat Spirit 2x op rij wist te scoren, en het zag er even wat minder positief uit omdat de tegenstander veel kansen kreeg. Na wat onrustige aanvallen deden onze kanjers wat de enthousiaste en meelevende supporters vanaf de kant al een tijdje riepen: rustig gaan zoeken naar de goede kans. Ook werden er meer rebounds gepakt. Zo wist de B1 met 1 minuut op de klok toch weer te scoren en bleef de winst in Bilthoven. Spirit deed zijn naam weliswaar eer aan maar Nova toonde aan dat het met de team spirit meer dan goed zit. Verdedigend was het weer een goede pot met slechts 8 doelpunten tegen ondanks de sterke tegenstand. Aanvallend had het team nog wat meer gebruik kunnen maken van het lengte overwicht.

Met drie winst partijen staat de B1 fier aan de leiding op 1 punt gevolgd door DWS. Komende zaterdag is er geen wedstrijd voor Nova. Op 6 oktober speelt de B1 in Westbroek tegen DOS die derde staat met 3 punten uit 2 wedstrijden.

Luuk & Rudi Wilhelm