Nova B1 wint weer

16 sep Nova B1 wint weer

Afgelopen zaterdag reisde de B1 af naar Ermelo om aan te treden in het duel tegen Dindoa B2. Aangezien Dindoa de week ervoor ook een monsterscore had neergezet, was de B1 iets gereserveerder bij aanvang.

Trainer Mex moest zelf spelen maar had alle instructies via de app doorgegeven; veel druk geven in de ballijnen en lekker de duels opzoeken. Daar konden ze wel wat mee, dus positief het veld in!

Ook Dindoa schoot uit de startblokken en ging er fanatiek in, de stand liep de eerste 15 minuten gelijk op tot 4-4. Maar toen was het genoeg geweest, kreeg de B1 het spelletje van Dindoa door en liep Nova B1 uit naar een 4-6 voorsprong in de rust.

In de rust werd er even benadrukt door alle acht spelers: “dat we dit toch gewoon gaan winnen”, “kalmte bewaren” en “goed blijven passen”. De hulpcoach had hier niets aan toe te voegen; gaf alleen nog even mee dat ze de tegenpartij niet meer dan 2 mochten laten scoren in de 2e helft en zo geschiedde….

Terwijl bij de tegenpartij de onderlinge irritaties hoog opliepen en er flink op elkaar gemopperd werd, speelde onze B1 deze wedstrijd rustig en beheerst uit; eindstand 6-12!

Met zo’n positieve spirit in deze ploeg en elke week enthousiaste supporters op de tribune is het nu al een topseizoen! Als jullie deze kanjers eens live willen zien spelen dan kan dat natuurlijk: van harte welkom op de tribune: zaterdag 22 september 10.45u Nova B1 – Spirit B2.

Colinda