NOVA 1 beslist wedstrijd in eerste helft

19 sep NOVA 1 beslist wedstrijd in eerste helft

Na de wedstrijd Nova 2 – HKC 3, die overtuigend werd gewonnen door het veel sterkere Nova, stond Nova 1 tegen ZKC 1 op het wedstrijdprogramma. Het werd een mooie wedstrijd waarin Nova opnieuw twee punten wist te bemachtigen.

Nova begon de wedstrijd scherp. De altijd snelle Marleen wist direct haar snelheid in te zetten en kreeg een strafworp mee: 1-0 voor Nova. Daarna was het Aranka die twee keer de korf wist te raken, waardoor Nova met 3-1 voor kwam te staan. In de rest van de eerste helft bleef Nova duidelijk de sterkere ploeg. Wat best als een verrassing kwam. In de zaalcompetitie werd namelijk een keer verloren van ZKC en de ploegen speelden een keer gelijk. De ruststand was dit keer 12-4.

Nova kwam dan ook met een positief gevoel de kleedkamer uit. De ploeg was van plan om in de tweede helft nog minstens 12 doelpunten te scoren. Maar het scorend vermogen bleef uit aan de zijde van Nova. Ballen vielen ongelukkig en rolden net uit de korf. Nova wist in de tweede helft nog maar 3 keer te scoren. Verdedigend zat het goed, waardoor Nova ZKC ook op 3 punten in de tweede helft wist te houden. Eindstand: 15-7. Een wedstrijd die Nova wist te winnen door het spel in de eerste helft.

Zaterdag 24 september:

15:10 Swift 2 – Nova 2
16:30 Swift 1 – Nova 1