Nova-bestuur ziet Nova Midweek 2 triomferen in beladen Biltse derby

09 feb Nova-bestuur ziet Nova Midweek 2 triomferen in beladen Biltse derby

Afgelopen woensdag was het tijd voor de altijd veelbesproken Biltse derby tussen Nova Midweek 2 en Tweemaal Zes Midweek 2. Het eigentijdse H.F. Witte Centrum zat tot de rand toe helemaal vol met goedgeklede toeschouwers, waaronder meerdere leden van het bestuur van Nova. Daarnaast waren Eline van der Weerdt en Jasper van Rooijen aanwezig.
Nova Midweek 2 had de vorige wedstrijd tegen Tweemaal Zes maar nipt gewonnen, dus de spelers van Nova Midweek 2 zetten deze keer alles op alles om een goed resultaat neer te zetten. Een voorbeeld hiervan was de aanwezigheid van Lotje “Kech” Keuning. Deze up-and-coming korfbalster heeft een speciaal plekje in haar hart voor Nova Midweek 2 en pakte gretig de rol van motivator op.

Nova Midweek 2 startte scherp als een mes, met twee snelle goals van respectievelijk Karin “Meijers” Meijers en Melvin “Smelvin” van Kempen. Van Kempen speelde sowieso een sterke wedstrijd, en liet weer zien waarom hij binnen de hele gemeente bekend staat als derbyprins. Nova Midweek 2 liet zich niet verrassen door het fysieke spel van de diverse tegenstanders uit Maartensdijk, en wist uit te lopen naar een voorsprong van 10-3, die tevens de ruststand zou zijn. De tweede helft eindigde helaas met een aderlating Nova Midweek 2. Can Gülzig – één van de twee Turkse torens van Nova Midweek 2 – moest het veld verlaten met een enkelblessure.

In de kleedkamer werden onderwerpen als het coronavirus, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en palindromen besproken. Matthijs “My Tissue” van der Ploeg kwam verrassend uit de hoek door een aantal controversiële opvattingen te delen. Ook werd er respectvol geroddeld door de spelers van Nova Midweek 2.
De tweede helft begon met nóg een domper voor Nova Midweek 2: Tweemaal Zes scoorde de 10-4. Dit was een MTV wake-up call voor Nova Midweek 2, want hierna besloot een aantal spelers van Nova Midweek 2 de scoringsmachine weer aan te zetten. Één van deze spelers was Inge “Bouthoorn” van Eck, die in de ploeg was gekomen voor de sterk spelende Meral “The Turkish Flower” Gülzig. Van Eck kwam makkelijk mee met het dynamische spel van Nova Midweek 2 en beloonde zichzelf met een fraaie goal.
Hoewel Nova Midweek 2 was uitgelopen tot een voorsprong van 20-6, bleef Tweemaal Zes strijdlust tonen. Deze strijdlust leidde tot een aantal discussies én soms tot een opstootje. Deze brandjes werden gelukkig snel geblust door Verhaaf, de stoïcijnse lokale arbiter. Verhaaf floot af met een eindstand van 21-6 op het scorebord.

Nova Midweek 2-speler Wesley Metz had een grote glimlach op zijn gezicht, en prees de professionaliteit van Nova Midweek 2: “Dat je in zo’n wedstrijd 21 goals maakt is prima. Dat je de tegenstander dan op 6 houdt is ook prima. We hielden het goed bij onszelf.” Tanja “Zombie” Aalders leek met andere dingen bezig te zijn: “Oesofageale reflux, geloof ik”.