Nova biedt te weinig weerstand

29 okt Nova biedt te weinig weerstand

Afgelopen zaterdag speelde Nova haar laatste thuiswedstrijd. Na een week met zware trainingen was het eerste klaargestoomd voor deze wedstrijd. Vertrouwen werd gehaald uit het feit dat Nova terug kon komen tegen de koploper in de wedstrijd van vorige week. Deze week wilde de aanval van Nova niet op gang komen en werd er verdedigend te weinig druk gelegd op de scorende heren van Refleks. Al snel stond de ploeg uit Bilthoven achter met een stand van 2-7 en kon de wedstrijd niet meer ombuigen. De wedstrijd werd afgefloten met een 13-18 eindstand.

In de eerste fase van de wedstrijd gingen beide team gelijk op. Nova liet daarna de druk in de verdediging even gaan en daardoor kon Refleks snel achter elkaar scoren. Nova keek toe en kon geen grip krijgen op de tegenstander. Er werden korte aanvallen gedraaid en opgelegde kansen werden niet afgerond. Het percentage was niet zo hoog als Nova normaal liet zien en kwam daardoor in de problemen. Net voor rust wist Nova een beetje dichterbij te kruipen en het gat te verkleinen tot 4 doelpunten.

In de tweede helft liet Nova niet heel ander spel zien, maar Refleks ging door waar zij gebleven waren. De heren van Refleks maakten het verschil en zo konden zij uitlopen naar een 7-15 stand. Nova was op zoek naar het gevoel wat zij hadden tijdens de vorige wedstrijd. Even leek Nova het op te pakken door snel achter elkaar 6 doelpunten te scoren en hierdoor de stand op 12-16 te zetten. Het team geloofde er weer in, maar met twee goede afstandsschoten werd de run van Nova afgebroken. Op dat moment was het nog 4 minuten spelen met een te grote achterstand om nog in te halen. Nova keek toe hoe Refleks er met de zege vandoor ging toen de scheidsrechter affloot met 13-18 op het scorebord.