NOVA 1 boekt regelmatige overwinning op Oranje Nassau

04 okt NOVA 1 boekt regelmatige overwinning op Oranje Nassau

Na vorige week de koppositie te hebben gepakt ten koste van Dindoa, kwam in de vijfde speelronde Oranje Nassau uit Amsterdam op bezoek. Deze ploeg had nog geen punt behaald en keerde ook na een (nog altijd redelijk aangename) 1 oktober middag op Sportpark Larenstein met lege handen huiswaarts: 24-14.

 Nova startte deze wedstrijd met een wijziging in de basisformatie. Marciano ‘Mex’ de Vree verving de licht geblesseerde Jaco Schippers, die uit voorzorg aan de kant bleef. De bezoekers opende na twee minuten spelen de score met een afstandsschot. Richard van de Pas antwoordde voor het eerst namens Nova, eveneens van afstand, 20 tellen later: 1-1. Bij 3-3 nam de Biltse formatie voor het eerst echt initiatief en liep uit naar een 6-3 tussenstand. Ook deze wedstrijd was de tegenstander voornamelijk uit vrije ballen en strafworpen productief, omdat Nova verdedigend niet altijd even slim omging met bepaalde situaties. Over de beslissingen van de prima leidende arbiter viel deze middag sowieso weinig te zeggen. Het was namens Nova vooral Lisa Rademakers die weinig doelkansen nodig had om in de eerste helft al vier keer tot scoren te komen. Aan de overzijde ging Maarten van Brenk effectief om met een beperkt aantal doelkansen. Ruststand: 11-5.

De tweede helft begon Nova andermaal niet scherp, met wat fouten in de passing en andere slordigheden tot gevolg. Na tien minuten spelen in de tweede helft stond het 15-7 en weer tien minuten later 19-10. Een aantal fraaie goals werden gescoord, maar in de eindfase incasseerde Nova ook te makkelijk een aantal tegentreffers. Kim Hoep, Coen van Eck en Steven Bakker kwamen als invallers nog ruim een kwartier binnen de lijnen. Inge van Eck noteerde met haar derde score na de rust nummer 24 voor Nova, dat de wedstrijd uitspeelde naar een regelmatige overwinning. Vandaag werden gedurende de hele wedstrijd goede met minder goede momenten afgewisseld. Eindstand: 24-14.

Door deze vijfde winst op rij handhaaft Nova haar ongeslagen koppositie, gevolgd op twee punten door twee runner-ups: Dindoa en Woudenberg. Deze ploegen treffen elkaar overigens nog over twee weken. Volgende week komt Midlandia uit Bunnik op bezoek op Sportpark Larenstein. De laatste keer dat beiden elkaar troffen was twee seizoenen terug in de 3e klasse. Aanvang: 15.30 uur.

Scores Nova: Lisa Rademakers 6, Maarten van Brenk 6, Job Paauw 4, Inge van Eck 3, Richard van de Pas 2, Aranka Akkermans 2, Michelle Reus 1.