NOVA D1: alles of niets

11 okt NOVA D1: alles of niets

Zaterdag 10 oktober was een bijzondere dag voor de meiden van D1. Als ze winnen dan zijn ze kampioen, bij gelijkspel 2e en bij verlies misschien wel 3e. Er hing dus veel van deze wedstrijd af. Helaas moesten ze het doen zonder hun trouwe supporters, maar gelukkig wel in goed gezelschap van de ouders die de kinderen naar de Eemvogels in Soest brachten. En wat werd het een spannende wedstrijd!

De vader van Jiske hield de ouders thuis op de hoogte door filmpjes (inclusief commentaar), foto’s en berichtjes in de groepsapp. Zo werd de wedstrijd ook voor de thuisblijvers heel levendig.

Alleen de ouders die moesten rijden, konden bij de wedstrijd aanwezig zijn. 

De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Binnen 5 minuten is het dan ook 1-1. Na 10 minuten spelen komt Nova op voorsprong met 1-2. De meiden vechten als leeuwinnen en gaan de rust in met een tussenstand van 2-3. Ze krijgen een peptalk van hun trainer/coach Manon. Zij vraagt ze om wat meer pit in de wedstrijd te brengen en vooral de jongens van de tegenstander goed in de gaten te houden, want die zijn razendsnel! En nu maar hopen dat dat zijn vruchten afwerpt.

En yes, na 3 kwartier scoort Nova 2-4! Maar binnen een minuut komen de Eemvogels terug en staat het 3-4. De spanning loopt inmiddels hoog op; op het veld, langs de lijn en bij iedereen thuis is het voelbaar. Maar Nova herpakt zich razendsnel en daar is dan de 3-5! Nog 5 minuten speeltijd en het spel begint nu een beetje nerveus te worden en dan sluipen ook de foutjes erin. We hopen met z’n allen dat ze het nog even volhouden en vooral goed blijven verdedigen…

En dan eindelijk om 11.45 uur het verlossende fluitsignaal: Nova D1 is kampioen! Iedereen is door het dolle heen. En tot verrassing van het team zijn er zelfs al medailles meegebracht door hun coach. Dat maakt het feestje helemaal compleet!

De kinderen kregen al direct hun medaille van Manon.

Verslag geschreven door Laura.