NOVA DOET GOEDE ZAKEN IN RENKUM

16 jan NOVA DOET GOEDE ZAKEN IN RENKUM

Na de spannende kraker tegen VIKO vorige week, die eindigde in een puntendeling, ging NOVA in speelronde 8 op bezoek bij hekkensluiter DKOD in Renkum. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, dus de Biltse formatie was vooraf gewaarschuwd. Door afwezigheid van Job Paauw (voor werk in het buitenland) mocht A-junior Sam Groenewold (18) zijn basisdebuut maken in de hoofdmacht. Dit om NOVA 2 zo compleet mogelijk te kunnen laten starten tegen DKOD 2, wat een rechtstreeks duel betekende tussen de nummer één en twee van de poule (knappe 12-15 winst voor NOVA 2). Nova kwam geen moment in gevaar en schreef, zo bleek achteraf, twee kostbare punten bij: 14-22.

In een vervallen en sfeerloze sporthal, waar meer publiek uit De Bilt aanwezig was dan van de thuisclub, opende DKOD verrassend met twee scores: 2-0. NOVA zocht in het begin even naar het ritme en scherpte in de afronding. Daarna wist NOVA het schotniveau op te krikken en liep uit naar een 2-7 voorsprong. DKOD gaf zich niet zomaar gewonnen en kon steeds, door kleine slordigheden in de Biltse defensie rondom de korf, een gat van vier verschil consolideren. Ruststand: 8-12.

In de tweede helft bleef het verschil vier punten tot 10-14, daarna kon NOVA definitief weglopen naar een 10-17 tussenstand. Bij 12-22 was het DKOD dat, net als bij de start van de wedstrijd, twee scores op rij liet noteren en daarmee de eindstand bepaalde op 14-22.

Coach Wouter van Brenk genoot van het jeugdig elan tegen DKOD: “Prachtig om zo’n jonge gast als Sam zo te zien debuteren. Ballen onderscheppen, duels winnen tegen stevige gasten en twee goals maken. Maar bovenal brengt de beleving en intensiteit van juichen een lach op mijn gezicht. En vandaag hebben een aantal andere junioren zich ook duidelijk laten zien in NOVA 2. Een goede ontwikkeling voor de club”.

Doordat VIKO verrassend onderuit ging bij Regio’72 (22-20), bezet NOVA nu alleen de koppositie, op twee punten gevolgd door VIKO. Zaterdag 21 januari treedt de NOVA-selectie weer aan in de eigen sporthal. Devinco uit Deventer komt op bezoek in De Bilt. Aanvang NOVA 2 – Devinco 2 om 15.20 uur en NOVA 1 – Devinco 1 om 16.40 uur.

Scores Nova: Maarten van Brenk 6, Richard van der Pas 5, Lisa Rademakers 3, Inge van Eck 2, Michelle Reus 2, Sam Groenewold 2, Aranka Akkermans 1, Jaco Schippers 1.