NOVA doorstaat test in Zaandam

18 apr NOVA doorstaat test in Zaandam

Zaterdag15 april ging Nova op bezoek bij ZKC’31 in Zaandam. De heenwedstrijd werd thuis met 31-12 gewonnen. Vooraf was echter al duidelijk dat dit een hele andere wedstrijd zou zijn. Iets dat coach Wouter van Brenk vooraf ook benadrukte richting de spelers. Het was vooral zaak om slim om te gaan met de omstandigheden. De wind en het grote veld waren bij vlagen lastige factoren. Nova hield echter continu focus en sloeg op de juiste momenten toe. Dit resulteerde in een verdiende winst: 18-20.

Na de 0-1 van Nova uit een vrije bal was het ZKC’31 dat het initiatief direct probeerde te pakken. De thuisclub ging furieus en scherp van start, in de wetenschap dat het Dindoa ook bijna pijn deed op eigen veld twee weken terug. ZKC’31 pakte een 3-1 voorsprong, Nova haakte aan: 3-2. Vervolgens 4-2 en 4-3. 5-3 en 5-4. Daarna bereikte de thuisploeg hun maximale voorsprong van 7-4. vooral door toedoen van één scherp schietende speler. Nova bleef goed gefocust in deze fase en kwam tien minuten voor de rust terug tot 9-8. In de laatste fase van de eerste helft nam Nova het initiatief over, om niet meer weg te geven. Ruststand: 10-11.

In de kleedkamer werden wat details aangestipt. Waar normaal een wapen van de Biltse formatie ligt in het afdrukken van schoten zonder rebound, werd dit bewust in de tweede helft tegen ZKC’31 vermeden. Het plan was om, gezien de omstandigheden, meer te kiezen voor het balbezit en de zekere schoten. Dit werd goed uitgevoerd. Na tien minuten in de tweede helft stond het 11-14. Verdedigend had Nova inmiddels ook de boel op orde. Via 12-14 liep Nova uit naar een 12-17 voorsprong. Vier minuten voor tijd stond het 15-19 en was de wedstrijd gespeeld. Kort voor tijd kon ZKC’ 31 de achterstand nog iets verkleinen. Eindstand 18-20.

Met deze overwinning bereikt Nova (volgende week zonder te spelen) een bijzondere mijlpaal: een heel kalenderjaar ongeslagen zijn. De laatste nederlaag dateert namelijk van 23 april 2016, toen de Biltse formatie in Veldhoven onderuit ging tegen SDO. De komende twee weekenden zal Nova niet in actie komen. Op zaterdag 6 mei wacht de confrontatie met nummer twee Dindoa, waar door Nova een definitieve beslissing geforceerd kan worden in de strijd om het kampioenschap.

Aanvang 6 mei: 15.30 uur op Sportpark Larenstein.