NOVA & Koningsdag | Veel clinics

28 apr NOVA & Koningsdag | Veel clinics

NOVA was afgelopen week volop zichtbaar in de omgeving. We gaven clinics tijdens de Koningsspelen op De Kleine Prins in Utrecht, op Koningsdag bij het gemeentehuis en tijdens de Koningsspelen voor basisscholen in De Bilt. Hieronder lees je hoe dat was. Onwijs veel dank aan alle vrijwilligers! 

Koningsspelen De Klein Prins – vrijdag 22 april
De Kleine Prins is een school in Utrecht voor speciaal onderwijs. Tijdens de Koningsspelen gingen zo’n 80 leerlingen allemaal verschillende sporten doen. Tjitske, Yaëlle, Rogier en Marleen gaven een korfbalclinic.

Ze deden verschillende spelletjes met de kinderen: schieten op de korf, tikspelletjes, overgooien met de bal en kleine wedstrijdjes! Met of zonder rolstoel, het was voor de kinderen geen probleem om de bal in de korf te gooien.

Rogier en Marleen over deze dag: “We vonden het erg leuk om te zien hoe fanatiek de kinderen waren en hoeveel plezier ze in het korfballen hadden. We hopen dan ook dat we hier volgend jaar weer worden uitgenodigd om een clinic te verzorgen!”

Sinds dit jaar biedt Nova ook korfbaltrainingen aan voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Dit doen we onder de naam G-korfbal. Het was een mooie dag om de doelgroep hiermee kennis te laten maken. Hopelijk zien we een aantal kinderen van de school een keertje terug bij ons op de training op de donderdagavond.

Koningsdag – woensdag 27 april
Tijdens Koningsdag was het ontzettend druk bij het gemeentehuis in Bilthoven. Dit jaar vonden daar voor het eerste alle koningsdagactiviteiten plaats. Naast koopjes scoren op de vrijmarkt, eten en drinken en genieten van het paardenconcours, kon je ook lekker sporten.

Namens Nova stonden Jasper, Sacha, Esther en Renske met een aantal palen en ballen op het grasveld. Ook Yaëlle en Jolique kwamen spontaan een uurtje meehelpen. Vele kinderen én ouders kwamen langs om even een balletje te gooien. Zij kregen een flyer mee en een heerlijk stuk fruit van onze sponsor Van der Laan.

Koningsspelen – donderdag 28 april
Was er nu dan genoeg gekorfbald? Zeker niet! Ook bij de Koningsspelen voor scholen uit de gemeente was Nova aanwezig. Dit was een groot slotstuk. Mart en Marian hebben samen aan 200 kinderen een korfbalclinic gegeven op de voetbalvelden van FC De Bilt.

De sportactiviteiten op Koningsdag en de Koningsspelen in De Bilt werden georganiseerd door de buursportcoaches Niels van Veelen en Sam Groenewold. Mooi om zo met elkaar samen te werken!

Dank aan alle Nova-vrijwilligers voor hun inzet!