Nova kruipt opnieuw door het oog van de naald

26 sep Nova kruipt opnieuw door het oog van de naald

Na de nipte overwinning van vorige week wist Nova ook deze wedstrijd niet de volle punten mee naar huis te nemen. Met 12 doelpunten speelde de ploeg uit Bilthoven gelijk tegen Roda uit Koog uit de Zaan. Tijdens de wedstrijd stond er een straf windje, waardoor beide ploegen niet lekker konden spelen. De ruststand van 4-6 liet goed zien dat beide ploegen moeite hadden om de korf te vinden.

In het begin van de wedstrijd hadden beide ploegen het moeilijk. Na 12 minuten spelen wist Richard met twee snelle doelpunten Nova op een voorsprong van 1-3 te zetten. De nieuwe verdedigingstactiek wierp zijn vruchten af in de eerste fase, maar na even verslappen aan de kant van Nova wist Roda de stand weer gelijk te trekken op 4-4. Door twee doelpunten in de laatste fase van de eerste helft gingen beide teams rusten met een stand van 4-6 in het voordeel van Nova.

In de kleedkamer werd benadrukt dat er meer in zat. Meer vertrouwen in het schot en betere lijnen lopen. Dat waren de woorden waarmee het team uit Bilthoven mee werd opgepept. Echter was het Roda die het initiatief nam en zelfs op voorsprong wist te komen. Na wat tactische wissels werden spelers van vakken gewisseld waardoor er een duidelijker plan ontstond. Ondanks de wissels wist Nova geen gat te slaan en bleven beide teams gelijk opgaan. Met nog drie minuten spelen wist Roda met een doorloopbal de voorsprong te pakken. Doelpunten waren kostbaar in deze wedstrijd, maar toch lukte het Nova om met een afstandsschot de stand op 12-12 te krijgen. Roda kreeg nog een aanval, maar de verdediging wist het goed dicht te houden. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met een gelijkspel waarin beide teams 12 doelpunten wisten te scoren.

Nova kijkt niet positief terug op deze wedstrijd. Er zat meer in, dat voelde de spelers allemaal. Komende week wordt er weer hard getraind om het eerste weer klaar te stomen voor de volgende wedstrijd. Thuis om 15:30 tegen EKVA.