NOVA laat cruciale punten uit handen glippen

04 feb NOVA laat cruciale punten uit handen glippen


Foto: Marian Bombeeck.

Zaterdag 3 februari was een belangrijke dag voor de selectie van NOVA. De selectie nam het op tegen concurrent KZ Danaïden uit Leiden. Hoewel Nova 1 eerder de uitwedstrijd wist te winnen, was het cruciaal om weer punten te pakken. Door positieve resultaten van KZ Danaïden tegen andere tegenstanders, moest er gewonnen worden, om zo de handhaving in de eerste klasse veilig te kunnen stellen. Voor de neutrale kijker was het een spektakel van eerste klasse, maar voor de Nova-supporters een bloedstollende eindfase met een bittere nasmaak.

Nova 2 wist op een volwassen manier met 14-9 te winnen. Ondanks een moeizaam begin, herpakte Nova zich gedurende de eerste helft. Een perfect resultaat, waardoor Nova 2 de derde plek in de poule weet te bemachtigen. Vervolgens was het de beurt aan Nova 1 om deze positiviteit door te trekken en als selectie 4 punten te pakken.

In de openingsfase werd al snel duidelijk dat beide ploegen sterk aan elkaar gewaagd waren. Door een combinatie van een hoog rendement en wilskracht gaven de ploegen elkaar weinig ruimte. In de eerste helft werd elke voorsprong aan beide zijden beantwoord met een tegendoelpunt. De kleedkamer werd gezocht met een tussenstand van 12-11 in het voordeel van Nova.

Na rust begon Nova sterk, maar slaagde er niet in het gat te vergroten tot meer dan 3 punten voorsprong. KZ Danaïden beantwoordde elke goal en bleef sterk aanhaken, waarbij zij in de eindfase de voorsprong wisten te pakken met 1 punt verschil. Tijdens de laatste minuut floot de scheidsrechter voor een strafworp na een sterke aanvallende actie naar binnen door Coen van Eck. Coen, die gedurende wedstrijd al op cruciale momenten wist te scoren, benutte deze strafworp goed en zorgde voor een belangrijke gelijkmaker. Helaas had Danaïden nog maar één aanval nodig om de voorsprong terug te pakken. Het was een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige tegenstanders die aanvallend scherp waren, maar verdedigend hun steekjes lieten vallen. De scheidsrechter floot af met een score van 23-24 in het voordeel van KZ Danaïden.

De schrijver van dit wedstrijdverslag, Stijn Paauw, wil nog iets kwijt: “Ik wil nog in het bijzonder alle supporters bedanken die bij onze wedstrijden telkens weer in groten getale achter ons staan, zowel uit als thuis. Daar putten wij als hele selectie vertrouwen uit. Vertrouwen dat we hard nodig zullen hebben voor de volgende wedstrijden op het programma.”

Zaterdag 10 februari speelt de selectie in Mijdrecht:

16.20 uur: Atlantis 2 – Nova 2
17.30 uur: Atlantis 1 – Nova 1