Nova laat opnieuw punten liggen

29 jan Nova laat opnieuw punten liggen

Afgelopen weekend stonden de wedstrijden van de Nova selectie tegen Luno op het programma.

Nova 2 mocht als eerste aantreden en was zich aan de stand verplicht om de punten in De Bilt te houden. De wedstrijd werd al snel geopend met een goal waarna er aan beide kanten om en om werd gescoord. Nova nam hierin wel het voortouw, waardoor zij met een stand van 8-5 de rust ingingen. Mede dankzij een sterke fase in de tweede helft met een reeks van 6 doelpunten voor Nova, wisten zij een uitslag neer te zetten van 17-12. Een verdiende overwinning voor Nova 2!


Nova 2 wint met 17-12

Nova 1 was gebrand om na de winst van vorige week deze koers door te zetten. De ploeg wist dat het een fysieke pot zou worden en was hierop ingesteld. Door snelle blessures aan beide kanten was het een rommelige openingsfase, waarin Luno het voortouw nam. Luno liep uit naar 3 doelpunten voorsprong, maar Nova zette wat gas bij waardoor de ploegen weer naast elkaar kwamen te staan. Het lukte Nova echter niet om dit door te drukken, waardoor zij met een 7-10 achterstand de rust ingingen. Ook in de tweede helft lukte het Nova niet om de achterstand in te halen, waardoor Luno een 13-15 overwinning over de streep wist te halen. Nova heeft de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen en zal de komende wedstrijd uit een ander vaatje moeten tappen.


Nova 1 verliest met 13-15

Volgende week mag de selectie afreizen naar ‘s Gravenhage om het op te nemen tegen de selectie van GKV. Voor de ploegen een bijzondere speeldag, daar Nova 1 als eerste mag aantreden om 16:50. Nova 2 zal daarna pas spelen om 18:10.