Nova lijdt opnieuw zuur verlies tegen Mia

10 feb Nova lijdt opnieuw zuur verlies tegen Mia

Afgelopen zaterdag stond voor de Nova-selectie Mia uit Amersfoort op het programma. Nova had goede hoop om de eerste punten te pakken. Nova 2 mocht het spits afbijten en begon zeer sterk, maar verloor de grip in de loop van de wedstrijd. De uitslag werd 12-18.

Nova 1 had de eer om met het team van de week de D2 op te mogen lopen. De jonge spelers hebben Nova 1 de hele wedstrijd hard aangemoedigd. Ook Nova 1 begon sterk aan de wedstrijd. Aan de inzet van Nova was te lezen dat ze iets goed wilden maken na het verlies van de vorige wedstrijd tegen Mia. Nova kwam makkelijk tot scoren, maar Mia sloot goed aan; het ging gelijk op. Het publiek werd getrakteerd op een spannende, strijdlustige eerste helft. De kleedkamers werden opgezocht bij de stand 15-15.

In de rust werd benadrukt dat er met name verdedigend meer winst was te behalen. Aanvallend gezien moest de lijn van de eerste helft doorgetrokken worden.

In de tweede helft begon Nova niet gefocust, het leek alsof de strijdlust van de eerste helft in de kleedkamer was achtergelaten. Het lukte Mia daarentegen wel om een stabiele tweede helft te spelen, waardoor zij rustig uitliepen. Met nog 10 minuten op de klok keek Nova aan tegen een achterstand van 21-26. Er werd een time out aangevraagd en hoofdcoach Pascal Frank probeerde het team nog eenmaal op te peppen. Er werd benadrukt om het spel terug te brengen naar zijn basis.

Helaas lukt het Nova niet om de achterstand in te halen en floot de arbiter af bij een stand van 22-28.

De selectie kijkt met een teleurgestelde blik terug op de wedstrijddag. Ondanks de verliezen die de selectie leidt, start de selectie elke week weer met volle moed aan een nieuwe wedstrijd. Volgende week reist de selectie af naar Ermelo voor de wedstrijd tegen Dindoa.

 

Zaterdag 15 februari
Dindoa 2 – Nova 2 17:35
Dindoa 1 – Nova 1 19:00