Nova maakt zich op voor kampioenswedstrijd na winst op Tiel’72

14 feb Nova maakt zich op voor kampioenswedstrijd na winst op Tiel’72

nova-1Nadat Nova 2 op voortreffelijke wijze het kampioenschap had gepakt tegen de reserves van Tiel’72 (12-21 winst), kwam Nova 1 binnen de lijnen tegen Tiel’72 1. Vooraf was al bekend dat concurrent VIKO uit Vianen verrassend een punt had laten liggen in Nunspeet bij Hellas’63 (22-22). De Biltse formatie wist dus dat bij winst een gat van drie punten geslagen kon worden. De mentale weerbaarheid van de ploeg werd in de eerste helft flink op de proef gesteld. Merkwaardig genoeg niet zozeer door Tiel’72, maar door de arbiter van dienst. Volwassen en goed afrondend (16 treffers in de eerste helft) werd dit doorstaan: 13-29.

De wedstrijd was een minuut of drie oud toen Job Paauw de scheidsrechter als eerste, totaal overbodig, dreigend voor zich had staan. Met de hand op het borstzakje dus. De Nova-speler had licht contact gehad met een Tiel-dame, na een verder prima duel. Na zeven minuten stond het 0-4 en niet veel later kregen zowel Lisa Rademakers (de hele week niet fit, maar sterk spelend) als Maarten van Brenk, praktisch uit het niets, de gele kaart al voorgehouden. Vooral laatstgenoemde werd herhaaldelijk bewust met ogen en woorden gezocht door de arbiter. Om verdere ‘schade’ te voorkomen nam coach Wouter van Brenk zodoende een radicale, maar verstandige beslissing: Maarten werd na 25 minuten spelen al naar de kant gehaald.

De coach daarover na afloop: “Dit besluit was noodzakelijk, om zowel hem als de ploeg in bescherming te nemen richting zaterdag. Dan willen we immers compleet zijn. Die tweede gele kaart, en dus een schorsing, had hij zeker gekregen. En met het oog op de naderende kampioenswedstrijd was dit dus, hoe treurig ook, een beslissing die ik moest nemen.”

 Nova stond met 5-13 op het scorebord al in redelijk veilige haven en voerde de score, goed schietend door diverse spelers, nog verder op naar een 5-16 ruststand. De tweede helft was een formaliteit, maar Nova wilde vooral scorend de lijn van de week daarvoor doortrekken. Via 7-20 en 11-26 bereikte de Biltse korfballers een mooie 13-29 winst.

 Zaterdag 18 februari kan Nova dus, eerder dan verwacht, het kampioenschap in de 2e klasse behalen. In Vaassen wordt er gespeeld tegen Regio’72 om 16.40 uur. Uiteraard zijn alle supporters meer dan welkom om dit te aanschouwen!

Scores Nova: Richard van der Pas 7, Lisa Rademakers 5, Jaco Schippers 5, Job Paauw 4, Maarten van Brenk 4, Inge van Eck 3, Aranka Akkermans 1.