Nova Midweek 2 declasseert Synergo in afscheidswedstrijd Waanders

17 jan Nova Midweek 2 declasseert Synergo in afscheidswedstrijd Waanders

Na vorige week gewonnen te hebben van SKF Midweek 1, stond afgelopen woensdag de uitwedstrijd tegen Synergo Midweek 1 op het programma van Nova Midweek 2. Nova Midweek 2 wist dat het belangrijk was om het vertrouwen dat was getankt in Veenendaal te borgen. “Vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard”, aldus interim-coach Coen van Eck. Omdat van Eck helaas wegens persoonlijke omstandigheden niet aanwezig kon zijn, was luxepaardje Job “JonkoJob” Paauw opgetrommeld uit zijn stal te Hardinxveld-Giessendam om een stukje coaching op te pakken.


Nova Midweek 2 begon sterk aan de wedstrijd en wist snel op voorsprong te komen. Belangrijk hierbij wel, was de scherp schietende Daniël “D-Money” Paauw. Fifty-dollar bills in de club, of doelpunten in een Utrechtse sporthal: D-money bewees weer dat hij het immer laat regenen. In het andere vak was een glansrol weggelegd voor Can “The TurkishTower” Gülzig. Dankzij zijn sterke getower in en rond de korfzone konden zijn vakgenoten vaak tot schot komen. Daarnaast pakte Gülzig zijn eigen kansen rond de korf, waarmee hij een aantal belangrijke goals maakte. Helaas was de verdediging van Nova Midweek 2 niet altijd even scherp, waardoor Synergo een paar simpele goals kon maken. De teams gingen de kleedkamers in bij een stand van 5-10.


In de rust staken de spelers van Nova Midweek 2 hun koppen niet in het zand; ze staken ze juist bij elkaar. Dankzij dit nieuwe wij-gevoel knalde Nova Midweek 2 uit de startblokken aan het begin van de tweede helft. Er werd over veel schijven gescoord, waarmee Nova Midweek 2 maar weer eens liet zien dat het een erg veelzijdige én sfeervolle ploeg is. Ook Karin “Meijers” Meijers deed een duit in het zakje –  uiteraard op karakteristieke clowneske wijze.


Toen duidelijk werd dat de wedstrijd wel gespeeld was, was er ruimte voor een publiekswissel voor Fabienne “FabFabFab” Waanders, die voorlopig haar laatste wedstrijd speelde in Nova Midweek 2. Omdat Waanders nog lang niet genoeg heeft van bètastudies, verruilt ze ons koude kikkerlandje tijdelijk voor het bruisende Valencia. Onder oorverdovend applaus van het meegereisde publiek – waaronder Nova Midweek 2-speler Wesley Metz – nam Waanders een bos bloemen en een fles smaakvolle sangria in ontvangst.


Nova Midweek 2 speelde de wedstrijd professioneel uit, hoewel er nog wel geschakeld moest worden toen de laatste minuut wel érg lang leek te duren. De sterk fluitende Bunnikse arbiter blies voor het laatst op zijnfluit bij een eindstand van 9-23.

Waanders keek na de wedstrijd terug op een zeer geslaagd seizoen: “Fantastisch hoe makkelijk ik kon instromen in Nova Midweek 2. Het niveau was voor mij precies goed en er was gewoon een hele mooie sfeer. Zoals ze in Spanje zeggen: Quiero respirar tu cuello despacito.” Meijers vond in de lokale kantine al snel een borreltje, waardoor ze emotioneel reageerde: “We gaan Fab missen. In deze wedstrijd stonden we er weer als team. Voor mij is dát echt classic Nova Midweek 2. Mi corazón.”