Nova Midweek 2 laat zich niet verrassen in Terschuur

26 sep Nova Midweek 2 laat zich niet verrassen in Terschuur

Na vorige week dik gewonnen te hebben van De Meeuwen, stond er deze week een geduchte tegenstander op het programma: Revival Midweek 1. Revival had haar eerste twee wedstrijden gewonnen, dus Nova Midweek 2 was erop gebrand deze week de volle buit mee te nemen uit Terschuur. Interim-coach Coen van Eck nam voor de wedstrijd een aantal sleutelspelers apart om duidelijke kaders te stellen: “Geen fouten maken, en blijven korfballen.” Daarnaast werden de tactische lijnen uitgezet aan de hand van een vloeiende video-analyse.

Eenmaal aangekomen in Terschuur, kwam Nova Midweek 2 voor een onaangename verrassing te staan: natuurgras. Desondanks begon Nova Midweek 2 vol goede moed aan de belangrijke warming-up. Om stipt 20.00 uur gaf de lokale arbiter het startsignaal voor de wedstrijd, dat werd ontvangen met daverend applaus van het meegereisde publiek.

Nova Midweek 2 begon de wedstrijd scherp, en kon uitlopen naar een voorsprong van 1-3. Een grote opsteker voor de ambitieuze Bilthovense ploeg was de rentree van Can “The Turkish Tower” Gülzig. Na een hiatus van enkele jaren, maakt deze toren dit seizoen zijn rentree op het korfbalveld – in het kroonjuweel van Nova. Gülzig deed zijn bijnaam eer aan, en beloonde zichzelf in de eerste helft met twee belangrijke goals. Helaas was verder het rendement van Nova laag in de eerste helft, waardoor er weinig gescoord werd. Gelukkig stond de verdediging wél als een huis, waardoor de thee geserveerd werd met een stand van 3-6 op het scorebord.

Tijdens de rust gaven de spelers en speelster van Nova Midweek 2 elkaar feedback én opbouwende kritiek. Met name de ervaren Jaco Schippers, die dit jaar zijn debuut maakt in Nova Midweek 2, wist iedereen op te peppen voor de allesbeslissende tweede helft.

Nova Midweek 2 startte de tweede helft sterk, en kon zo de voorsprong verder uitbouwen. Mede dankzij mooie goals van Schippers, Tanja “tanie_30” Aalders en Daniël Paauw, liep Nova Midweek 2 uit naar een voorsprong van 4-11. Ook Maike van den Berg deed een duit in het zakje en bewees na de reactie van het publiek maar weer een publieksspeelster pur sang te zijn. Het verzet van Revival was gebroken. Na een collision tussen Nova-aanvoerster Meral Gülzigen haar tegenstandster, floot de arbiter af. Eindstand: 7-15.

Met deze overwinning doet Nova Midweek 2 goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Can Gülzig blikte tevreden terug op zijn succesvolle rentree: “Na een half jaar gewoond te hebben in een grote stad (Istanboel, red.), is het natuurlijk superfijn om weer lekker op het gras te staan in Terschuur. Dat ik daarnaast een hoofdrol zou spelen in deze wedstrijd, had ik niet durven dromen.” Rianne van der Meijden was tijdens de derde helft al bezig met het teamuitje van aanstaande vrijdag: “Waar gaan we eigenlijk eten?”