Nova Midweek 2 sluit succesvolle competitievoorbereiding af met overwinning op HKC

11 sep Nova Midweek 2 sluit succesvolle competitievoorbereiding af met overwinning op HKC

Een wedstrijdverslag met een knipoog.

Als afsluiter van een intensief voorbereidingstraject voor de aankomende competitie, speelde Nova Midweek 2 afgelopen woensdag een oefenwedstrijd tegen HKC Midweek 1 in Utrecht. Het was een zwoele zomeravond, dus de ploeg van interim-coach Annemiek wist dat het niet makkelijk zou worden op het Hoogravense kunstgras.

Een grote opsteker voor Van der Ploeg was dat ze weer kon beschikken over Can ‘Centjes’, die vorige week het veld verliet na een heftige krampaanval. Ook Matthijs stond in de basis en zou, ondanks beschuldigingen van nepotisme, een zeer verdienstelijke wedstrijd spelen.

Hoewel Nova Midweek 2 zich erg gefocust had voorbereid begon ze zwak, waardoor HKC kon uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Ondanks de gemaakte afspraken werden er verdedigend juist wél fouten gemaakt, en aanvallend niet gekeken waar de kansen nou lagen. Gelukkig beschikt Nova Midweek 2 over een zeer brede en sfeervolle selectie. Dit bleek maar weer toen Smelvin na 15 minuten het veld in kwam en de wedstrijd eigenhandig deed kantelen. Van Kempen heeft in het off-season flinke stappen gemaakt: dankzij zijn retraite naar het Brabantse Uden heeft Van Kempen inmiddels een mental game waar Nova Midweek 2 op kan bouwen. Deze bouwstenen werden gelegd door onder andere Rianne ‘Rietje’ en invalkracht Karen in de vorm van mooie goals. Ruststand: 9-9

Nova Midweek 2 begon de tweede helft met een nieuwe beginbal, de Turkish Flower. Dit technische hoogstandje werd helaas niet beloond met een goal, hoewel routinier Fenna ‘Zwarte Strepen’ erg dichtbij kwam. Desondanks was Nova Midweek 2 in de tweede helft duidelijk de sterkere ploeg en kon ze de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Eindstand: 10-16.

Aanvoerster Meral ‘Frank’ was blij met het optreden van haar ploeg: ‘Het kernwoord is echt eigenaarschap. We hebben in de preparations duidelijke OKR’s (objectives and key results, red.) opgesteld om alle team members te enablen om met elkaar en voor elkaar alle milestones op de roadmap te behalen. Vandaag plukten we daar de vruchten van. Results!’ Ook influencer en Midweek 2-vedette Micheal the Fox reageerde trots: ‘Met dit resultaat laten we aan de concurrentie zien dat we dit jaar echt meedoen om de prijzen. Kom maar op met dit veldseizoen!’