Nova Midweek 2 start competitie met overtuigende winst

15 sep Nova Midweek 2 start competitie met overtuigende winst

Een verslag met een knipoog.

Na een intensieve voorbereiding stond afgelopen dinsdag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma van Nova Midweek 2: een uitwedstrijd tegen De Vinken Midweek 1. Omdat Nova Midweek 2 wist dat goed misschien niet goed genoeg zou zijn tegen deze pittige tegenstander, was ze erg blij met het in groten getale afgereisde publiek. Onder toeziend oog van dit publiek – dat een aantal Nova-prominenten bevatte – leidde de charismatische arbiter Leeflang om kwart over acht de wedstrijd in.

Al snel werd duidelijk dat het menens was voor Nova Midweek 2. Na een knallende aanval verzilverde Micheal the Fox zijn zuurverdiende strafworp voor de 0-1! Verdedigend werd er zeer kort op de bal gezeten, en creatieve aanvallen werden door de spelers van Midweek 2 beloond met lekkere goaltjes. Meespelend interim-coach Noor had als tactische meesterzet de Turkse tweeling bij elkaar in het vak gezet, en deze Anatolische tandem kwam snel op gang. Mede dankzij flitsende goals van Meral ‘Kut Mamal’ en een aantal goals van afstand van de sterk spelende Jaco, kon Nova Midweek 2 snel afstand nemen. Ruststand: 4-10.

In de kleedkamer benadrukte Noor dat het korfballend erg goed ging, en dat Nova Midweek 2 gewoon moest gaan genieten. ‘Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’, aldus Noor. Dit maakte indruk op de spelers van Nova Midweek 2, die allen met een grote grijns op het gezicht de kleedkamer verlieten.

De tweede helft kende eenzelfde spelbeeld als de eerste. Nova Midweek 2 kon de voorsprong consolideren en uitbouwen. De Turkse Tweeling denderde door, en ook Fenna ‘Chloorkop’ wist veel kansen te creëren. In de laatste minuten, toen de wedstrijd al lang gespeeld was, liet Nova Midweek 2 zelfs nog wat gallery play zien. Eindstand: 8-18.

Fenna ‘Chloorkop’ was erg blij met het spel van Nova Midweek 2, maar was ook kritisch: ‘We winnen hier natuurlijk makkelijk, maar ik haal een schotpercentage van 0%. Dat is op dit niveau eigenlijk gewoon niet goed genoeg. Toch mooi om te zien hoe we het desondanks als collectief oppakken.’ Molvin  sloot zich hierbij aan: ‘Het was goed, maar we kunnen nóg beter. Laaghangend fruit en quick wins. Publiek bedankt!’