Nova Midweek 2 zet zegereeks voort in Hoograven

05 mrt Nova Midweek 2 zet zegereeks voort in Hoograven

Afgelopen dinsdagavond was het dan zover: Nova Midweek 2 moest aantreden tegen HKC (U) Midweek 2 te Hoograven. Omdat in De Bilt werd verloren van deze ploeg, wist Nova Midweek 2 dat het deze wedstrijd alles op alles moest zetten om de Utrechtse tegenstander te verslaan. Een grote opsteker voor de ploeg van juffrouw Annemiek van der Ploeg was de rentree van Maike “Mike” van den Berg, die coronavrij de overtocht uit het verre Oosten had weten te maken. Van der Ploeg hamerde voor de wedstrijd op twee thema’s die vaker terugkomen bij Nova Midweek 2: dialoog en inclusiviteit.

Nova Midweek 2 startte de wedstrijd erg scherp en onbevangen. Werkpaard Daniël “D-Money” Paauw wist meteen een snoeihard en vernederend blok uit te delen aan zijn directe tegenstander. De intentie van Nova Midweek 2 was duidelijk: lekker samen bewegen. Teammalloot Karin “Meijers” Meijers ontving deze signalen luid én duidelijk en maakte met haar eerste schot direct de eerste goal: 0-1. Kort daarna maakte HKC (U) de gelijkmaker, waarna de wedstrijd een tijdje gelijk op ging. Halverwege de eerste helft lukte het Nova Midweek 2 om er een schepje bovenop te doen en uit te lopen. Onder andere dankzij mooie goals van wederom Meijers en testosteronbom Mike van den Berg kon Nova Midweek 2 de kleedkamers opzoeken bij een ruststand van 3-10.

Ondanks het onaangename aroma dat de aanwezigheid van een wel erg grote vis deed vermoeden, lukte het Nova Midweek 2 om te deepdiven in de Hoogravense kleedkamer. De geblesseerde toren Can Gülzig noemde wat er niet goed ging, maar benadrukte vooral de dingen die wél goed gingen. “Zonder dromen een valse start”, aldus Gülzig.

In de eerste helft van de tweede helft kwam Nova Midweek 2 iets moeilijker tot scoren. Van der Ploeg: “In die fase zag je dat de beloningsmechanismen stokten; we beloonden onszelf niet. Belangrijker: we beloonden elkaar niet.” HKC (U) profiteerde hiervan en kwam iets dichterbij. Écht spannend zou het niet meer worden, met name dankzij de sterk spelende Melvin “Smelly Melly” van Kempen. Terwijl hij normaal gesproken buiten het veld gemakkelijk van de hak op de tak springt, kreeg hij in de sfeervolle sporthal Hoograven vol een hak in zijn zak. Pijnlijk.

Nova Midweek 2 etaleerde haar professionaliteit en speelde de wedstrijd rustig uit. Eindstand: 9-14.
Mike van der Berg vertelde naderhand trots over haar learnings: “Vaak zie je toch dat mensen die naar Thailand gaan in een soort transitie zitten. Dat gold ook voor mij. Om dan in zo’n wedstrijd meteen weer mee te kunnen doen betekent veel voor mij. Nameste.” Vrouwentoren Meral Gülzig was uiteraard onbevlekt op de dansvloer van sportcafé Tropical te vinden: “Lekker waterpijpen.”