Nova Midweek 2 zet zegereeks voort

04 okt Nova Midweek 2 zet zegereeks voort

Na hen vorige week op het Terschuurse gras gedeclasseerd te hebben, mocht Nova Midweek 2 deze week opnieuw aantreden tegen Revival Midweek 1. Een belangrijke wedstrijd: Nova Midweek 2 wist dat bij winst, het kampioenschap van poule 21 binnen handbereik zou zijn. Interim-coach van Eck kon wegens privéomstandigheden niet fysiek aanwezig zijn, waardoor assistent-coach Job “JonkoJob” Paauw de technische voorbereiding verzorgde. Paauw hamerde met name op dynamiek, en nam met een aantal spelers de dopinglijst door.

In tegenstelling tot vorige week, kende Nova Midweek 2 deze wedstrijd een stroeve start. Toen er na 10 minuten spelen pas een stand van 2-2 op het scorebord stond, vond een – inmiddels niet geheel onbekende – escalatie plaats: een heer van Revival moest even afkoelen na fysiek contact met Bilthovense arbiter Marcel J.. Na dit incident wist Nova Midweek 2 te schakelen, om zo de voorsprong te pakken en uit te bouwen. Cruciaal hierbij was de realtime weerinformatie die assistent-assistent-coach én amateurmeteoroloog Stijn Paauw verschafte. Niet gehaperd door de barre weersomstandigheden, wist Nova Midweek 2 uit te lopen naar een voorsprong van 7-3. Een glansrol was hierin weggelegd voor Rianne van der Meijden, die deze wedstrijd veel mooie familiegoals op haar naam liet schrijven.

In de rust gaf JonkoJob Paauw een prachtige diavoorstelling, waarmee de synergie tussen Paauw, van Eck en de spelers van Nova Midweek 2 tot uiting kwam. Deze mentale opkikker zorgde ervoor dat Nova Midweek 2 scherp uit de startblokken schoot in de tweede helft, en de voorsprong kon uitbouwen naar 12-3. De kans op een revival van Revival werd steeds kleiner, waardoor Nova Midweek 2 eindelijk de trukendoos open kon gooien. Can “The Turkish Tower” Gülzig bewoog over het veld als een kunstschaatsster, en Wesley Metz kreeg het in groten getale aanwezige publiek op zijn hand met dynamische ballen.

Na een aantal publiekswissels en mooie doelpunten, floot Marcel J. af bij een stand van 15-4. Nova-rots Daniël Paauw verscheen na de wedstrijd met een grote glimlach op zijn gezicht voor de camera, maar bleef ook kritisch: “Dat je zo’n wedstrijd wint is natuurlijk superfijn, maar je moet er wel hard voor werken. Je wint eigenlijk gewoon op kwaliteiten. Het is nu belangrijk om niet te lang te blijven hangen in deze euforie, maar snel de voorbereiding op te pakken van de kampioenswedstrijd van volgende week. Die spelen we volgende week thuis op sportpark Larenstein, om 20.00 uur!” Daarnaast blikte Maike van den Berg tevreden terug op haar laatste wedstrijd voor haar spirituele ontdekkingsreis door Azië: “Ik hoop dat ik deze op deze steile leercurve kan blijven terwijl ik op reis ben. Misschien die dopinglijst even uitdraaien.”