NOVA neemt 4 punten mee uit Apeldoorn

31 okt NOVA neemt 4 punten mee uit Apeldoorn

Nadat NOVA 2 van Apeldoorn 2 wist te winnen, was het de beurt aan het eerste team van Nova. Apeldoorn wist in de eerste wedstrijd tegen Nova met 1 punt verschil te winnen. Apeldoorn stond in de middenmoot en Nova was nog altijd puntloos. Wederom is er door de selectie hard getraind om eindelijk punten te pakken. 

De wedstrijd begon voor Nova wat zenuwachtig. Na enkele minuten was Nova los. Mooie aanvallen werden beloond en ook de verre schoten vielen binnen. Het was Nova die de dienst uitmaakte. Nova liep uit naar een 2-5 voorsprong en ging ook met een voorsprong de rust in.

In de rust besprak het team dat het moest blijven werken en geen gekke dingen moest doen. En dit lukte. Nova ging in de 2de helft verder waar het de eerste helft was gebleven en bleef de betere ploeg. Apeldoorn probeerde hier nog wat tegenin te brengen door met wat wissels te komen. Eigenlijk is Nova 1 nooit meer echt in de problemen gekomen. De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld en eindigde in 14-17. Hiermee is de eerste overwinning een feit.

Over een paar weken start de zaalcompetitie. Hierin wacht voor de selectie weer een nieuwe uitdaging in de tweede klasse. De selectiespelers hopen hun trouwe supporters weer te verwelkomen in de sporthal HF Witte Centrum.