NOVA neemt eerste punten mee naar huis

27 sep NOVA neemt eerste punten mee naar huis

Revival 1 - Nova 1Na een ruime overwinning van het tweede, was het de beurt aan het eerste van Nova om de eerste punten binnen te halen. Na 15 minuten spelen kreeg Nova pas grip op de wedstrijd, zij keek op dat moment tegen een 6-2 achterstand. Het lukte Nova niet om los te komen van de tegenstander uit Terschuur. In de laatste 10 minuten kon Nova pas de voorsprong nemen de zij niet meer weggaf.

Nova kwam in de eerste 15 minuten niet lekker uit de startblokken, ook deze week duurde het even voordat zij op stoom kwam. Nova nam minder risico met verdedigen waardoor de aanval kans kreeg om doelpunten te maken. Hierdoor werd de achterstand van 6-2 snel omgezet in een gelijke stand, 7-7. De verdediging van Revival deed er alles aan om de aanval van Nova te ontregelen. Door bepaalde spelers vrij te laten, werd Nova verleid om minder goede kansen te nemen en een gehaast aanvalsspel op te zetten. Even leek dat te werken, totdat de gewisselde Sam Groenewold, 1 minuut voor rust, koelbloedig de 7-8 binnen schoot. Het was Revival die net voor rust nog een afstandsschot kon scoren, waardoor Nova met een gelijke stand de rust in ging.

Nova liet Revival in de wedstrijd komen door een onzorgvuldige verdediging en een slappe passing. Dit was iets wat de ploeg uit Bilthoven echt moest verbeteren om met een positief resultaat naar huis te gaan. Wederom liet Nova makkelijk doelpunten door, waardoor het niet lukte om een voorsprong te pakken. Dit is een scenario die zich afgelopen wedstrijden ook voordeed. De wedstrijd ging de hele tweede helft gelijk op tot aan 17-17. Coach Tom Rickli maakte gebruik van de mogelijkheid om terug te wisselen door Maarten van Brenk in het andere vak te zetten. Deze wist op belangrijke momenten gevaar te creëren waardoor Inge van Eck een belangrijke doorloopbal wist te maken. Dit was het doelpunt waardoor Nova voor de laatste keer op voorsprong kwam, om deze niet meer weg te geven. Revival wist nog tot 1 punt verschil te komen, maar het was Sam Groenewold die met een korte kans de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Nova speelde een lastige wedstrijd, waarin de spelers zich te veel lieten leiden door het verdedigende spel van de ploeg uit Terschuur. Desondanks nam Nova de belangrijke punten mee naar huis.

Volgende week komt de ploeg NKC ’51 uit Nijverdal op bezoek, die samen met Telstar een plek boven Nova staat. Na de overwinning tegen Revival gaat Nova met hetvolle vertrouwen de wedstrijd in om de punten te pakken.

Programma:
14:00 | Nova 2 – Devinco 3
15.30 | Nova 1 – NKC ’51 1