Nova neemt volle 4 punten mee uit Nijmegen

17 nov Nova neemt volle 4 punten mee uit Nijmegen

Na de klinkende thuisoverwinning van vorige week tegen Arena (21-0) mocht het vlaggenschip van Nova deze zaterdag aantreden tegen Keizer Karel uit Nijmegen. Keizer Karel heeft vorige week bewezen geen moeite te hebben met scoren, er werd nipt verloren met 21-19 tegen Woudenberg.

Coach Wouter van Brenk benadrukte dit in zijn voorbespreking, er moest geconcentreerd worden verdedigd en met verzorgd spel aangevallen worden. Al snel bleek dat Nova moeite had om echt lekker in de wedstrijd te komen. Vooral op aanvallend vlak werden er geen goede keuzes gemaakt waardoor er verzuimd werd snel afstand te nemen van de Nijmegenaren.

Bij een ruststand van 4-8 ging de ploeg uit Bilthoven met een gemengd gevoel de kleedkamer in. De verdediging stond, op wat slordigheden na, als een huis. Aanvallend kon er alleen nog geen vuist worden gemaakt. De opdracht voor de 2e helft was dus duidelijk, scoren uit beter verzorgde aanvallen.

Onder het toeziend oog van trouwe supporter Wim Vlaanderen was al snel duidelijk dat Nova van plan was om de daad bij het woord te voegen. In rap tempo werd de score verder uitgebouwd naar 11-17. Met nog 10 minuten op de klok was het wel duidelijk dat Keizer Karel definitief gebroken was. Dit was echter geen reden voor Nova om te stoppen met scoren. Onder leiding van Jaco Schippers en Richard van der Pas werd de eindstand van 13-24 op het scorebord verzilverd.  Ook Nova 2 deed goede zaken in Nijmegen. In de eerste wedstrijd van het seizoen werden de punten veilig gesteld door te winnen met 10-15. Alle 4 te verdienen punten zijn door deze overwinningen meegenomen naar Bilthoven. Volgende week spelen zowel Nova 1 (17:50) als Nova 2 (16:30) bij RDZ in Zeist.