Nova ontsnapt in Wijk bij Duurstede

04 okt Nova ontsnapt in Wijk bij Duurstede

Afgelopen zaterdag wonnen de Biltse korfballers minimaal tegen KV Viking. Met 16-17 stapte KV Nova opgelucht het veld af. Ze waren vooral de tweede helft de bovenliggende partij maar de ploeg uit Wijk bij Duurstede kwam nog erg dichtbij de gelijkmaker. Viking stond vooraf twee punten onder Nova.

Om een gat te slaan in de poule gaf deze dag een uitgelezen kans. Aan de aanval van Nova lag het niet zozeer. Er werd in beide vakken geduldig gespeeld met overwicht in de rebound. Echter gaven ze verdedigend niet thuis. Hierdoor stond na een kwartier de stand nog gelijk op 5-5. Waarna de thuisploeg telkens de voorsprong pakte. Nova was te gretig in de verdediging waardoor Viking niet eens afstandsschoten hoefde te zoeken. In de korfzone werden veel vrije ballen weggegeven evenals onnodige strafworpen. Via 8-6 en 10-8 bleef Viking op voorsprong. Vlak voor het rustsignaal was het Sanne van Kouterik met een koelbloedig schot (er stond geen afvanger van Nova) dat voor de aansluiting zorgde. Van Kouterik was vandaag aanvoerster en deed dit waardig door meerdere malen van afstand te scoren voor Nova.

Na de 12-10 in de tweede helft zette de gasten een tussensprint in. Achtereenvolgens scoorden Coen van Eck, Aranka Akkermans, Michelle Reus en Steven Bakker binnen vijf minuten. Allen met afstandsschoten. Hierdoor zag vervangende coach Maik van Kouterik tot zijn opluchting dat zijn ploeg het initiatief overnam. De score stokte daarna wel even, maar in tegenstelling tot in de eerste helft kon de verdediging Viking goed in toom houden. Met onder andere twee handige doelpunten van Jaco Schippers leek Nova afstand te nemen. Maar met nog twee minuten tijd kwam Viking nog terug tot op 16-17. De scheidsrechter maakte het nog spannend door ook nog een vrije worp toe te kennen. Maar tot opluchting van Nova schampte deze poging de korf.

Nu staat Nova in het linkerrijtje (in de poule van acht) en blijft het ongeslagen in haar uitwedstrijden. Aanstaande zaterdag gaan ze ook voor de eerste thuisoverwinning. DWS uit Kootwijkerbroek komt dan op bezoek. Aanvang is 15.30 uur.