Nova 1 opent veldcompetitie met winst bij HKC (U)

01 sep Nova 1 opent veldcompetitie met winst bij HKC (U)

Korfbalvereniging Nova zette afgelopen zaterdag de openingswedstrijd moeizaam om in een winstpartij. In het laatste kwartier wist de Biltse korfbalequipe HKC (Utrecht) toch nog met 15-19 van zich af te schudden.

Na een goede voorbereiding in de maand augustus werd in de wijk Hoograven het spits afgebeten bij HKC. De ranglijst moet zich uiteraard nog gaan vormen, maar deze club wordt zeker niet als een underdog gezien. Nova had het dan ook zwaar in de eerste helft tegen de lange heren van de tegenstander. Dit kon Nova goed ondervangen door de grote variatie in de ploeg. Met onder andere zes doelpunten van twee nieuwe heren bleef de gastploeg telkens op voorsprong. Hiermee dwong Nova een snelle herenwissel bij de tegenstander af. Echter, ze konden niet weglopen met een 8-10 ruststand als gevolg.

In de voortzetting van de wedstrijd kon Nova HKC niet wegzetten. Een kwartier voor tijd was de spanning volop terug bij een stand van 14-14. Coach Wouter van Brenk bracht broer en zus Coen en Inge van Eck in het veld voor een extra impuls. Dit had vrij snel uitwerking. Nova wist daarmee twee strafworpen te benutten. De Hoogravense vereniging had hier geen antwoord meer op. In de slotminuten maakte Coen van Eck met een afstandschot een einde aan de spanning. De eindstand kwam zo op 15-19.

Door het vertrek van meerdere spelers zag Van Brenk zich genoodzaakt zijn ploeg van buitenaf te versterken. Naast goede aanvullingen uit de junioren in de selectie heeft de coach een goede basis in één gezet door Jaco Schippers en Richard van der Pas terug te halen. Beide spelers hebben hun roots bij de club en kenden een knap korfbalavontuur bij Antilopen in Leusden.

Met deze wedstrijd start Nova haar competitie sterk. Volgende week ontvangt zij op Sportpark Larenstein de korfbalvereniging MIA om 15:30 uur. Deze Amersfoortse club heeft de ambitie om volgend seizoen in de eerste klasse te spelen. MIA won haar eerste wedstrijd nipt met 19-18.