NOVA pakt met monsterscore opnieuw het kampioenschap

29 mei NOVA pakt met monsterscore opnieuw het kampioenschap

Kampioen klein 2

In de laatste wedstrijd van het seizoen kon Nova de kroon zetten op een voortreffelijk en uniek seizoen. Op eigen veld was DSO uit Alkmaar de laatste te nemen horde op weg naar een tweede kampioenschap dit seizoen. De Biltse formatie maakte geen fout en besliste daarmee definitief de competitie. De manier waarop was indrukwekkend. 45 (!) keer wist Nova de korf te vinden. “Drie weken terug legden wij eigenlijk al de basis, door tegen Dindoa een goed resultaat af te dwingen. Dat het seizoen echter op deze manier eindigt, op de laatste speeldag, is onvergetelijk”, aldus vertrekkend coach Wouter van Brenk.

De wedstrijd ging onder tropische omstandigheden van start. Nova toonde zich vanaf de start zeer gretig en wilde vandaag in stijl de titel pakken. Met rust stond er al een 22-7 stand op het scorebord. DSO scoorde ook zeker een aantal scores mee, maar op Nova stond vandaag geen maat. De afscheid nemende Jaco Schippers schoot van afstand score 40 op het bord en kreeg niet veel later een staande ovatie tijdens zijn publiekswissel. Ook A-junior Lotte Keuning (onlangs 17 geworden) kreeg een wissel. Zij liet 8 velddoelpunten noteren vandaag. Sanne van Kouterik, dit seizoen geteisterd door een langdurige blessure, kon zodoende ook nog haar minuten meepakken en tot scoren komen. Eindstand: 45-18.

Het hele seizoen is Nova zonder nederlaag gebleven, wat inmiddels heeft geleid tot een ongeslagen reeks van 31 achtereenvolgende competitiewedstrijden. In het seizoen 2017/2018 zal de Biltse formatie zowel op het veld als in de zaal uit gaan komen in de 1e klasse. Afscheid werd er na afloop genomen van speler Jaco Schippers, teammanager Roely Kuus en coach Wouter van Brenk.

Jaco gaat, zoals gewenst, meer tijd vrijmaken om tal van andere hobby’s op te gaan pakken (golf, vrienden, etc.). Jaco is twee jaar geleden teruggekeerd in de hoofdmacht van Nova en, zowel binnen- als buiten de lijnen, van grote waarde geweest voor de hele selectie.

Roely heeft gedurende vele jaren in diverse rollen (waaronder de afgelopen vier jaar teammanager bij Nova 1) veel energie gestoken in Nova. Zo heeft zij o.a. recentelijk in de zaal met veel passie Nova 3 als interim-coach het kampioenschap bezorgd. Roely zal nooit helemaal verdwijnen, want Roely is Nova.Jaco klein

Wouter maakt na drie seizoenen (en vier kampioenschappen) met Nova 1 in augustus de overstap naar 1e klasser MIA uit Amersfoort. 88 competitiewedstrijden speelde Nova 1 onder zijn leiding; 69x winst, 5x gelijk, 14x verlies. Na 10 jaar keert Nova terug in de 1e klasse, waarin onder leiding van opvolger Tom Rickli een nieuw hoofdstuk begint.

Tot slot wil de selectie van Nova alle supporters, vrijwilligers en sponsoren van de club hartelijk bedanken voor de steun het afgelopen seizoen. Wij wensen jullie een mooie zomer toe en hopen in het nieuwe seizoen weer op jullie te mogen rekenen.