NOVA 1 pakt na moeizame start volle winst in streekderby

22 nov NOVA 1 pakt na moeizame start volle winst in streekderby

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen RDZ op het programma. Na vorige week een flink aantal kilometers naar Nijmegen, nu een gigantische rit van bijna 10 minuten in de auto naar Zeist.  Het achttal van NOVA 1 kon eerst kijken naar het tweede team. Zij speelde een ongelukkige wedstrijd, waarin zij mee gingen in het fysieke spel van RDZ. De kwaliteit van de ploeg kwam hierdoor niet tot uiting en bij het laatste fluitsignaal moesten beide ploegen met een punt genoegen nemen.

Om 17.50 klonk het fluitsignaal voor het vlaggenschip van NOVA, het was Aranka die voor NOVA de 0-1 scoorde door middel van een doorloopbal. Vrij snel daarna gaf RDZ een antwoord terug doormiddel van een strafworp

Het was het begin van een moeizame eerste helft, waarbij Nova moeilijk tot scoren kwam en veel onnodige vrije ballen en strafworpen tegen kreeg. Mede hierdoor bleef RDZ bij en stond het na 16 minuten 6-6.

Na de 6-6 leek NOVA te beseffen meer in huis te hebben en gaf vol gas. Door doelpunten van Jaco, Aranka en Steven werd in korte tijd de stand naar 6-9 gebracht. Dit gaf Nova de nodige lucht waarna het leek of er wat spanning van de spelers af viel. Na nog 1 doelpunt van RDZ en 2 van NOVA werd de ruststand bereikt van 7-11.

In de rust benadrukte Wouter dat er verdedigend minder fouten gemaakt moesten worden, er werden teveel makkelijke doelpunten weggegeven en RDZ bleef hierdoor in het spoor van NOVA.

Na de break stapte er een zeer gretig NOVA terug het veld in,  onder aanvoering van Aranka die met 6 goals topscoorder werd van deze avond ( haar tegenstander wist door onze snelle medespeelster niet waar haar voor of achterkant zat deze avond) liep NOVA binnen 9 minuten uit naar een 9-15 voorsprong.

Het verzet van RDZ was gebroken en het was tijd om aan het doelsaldo te werken. Na een stand van 9-15 werd in het laatste kwartier nog 9 keer de korf gevonden door 7 verschillende spelers van NOVA, wat resulteerde in de einduitslag van 9-24. Het scoren over verschillende schijven, blijkt dit seizoen tevens de kracht van dit team te zijn. Bijna elke wedstrijd scoort iedere speler 1 of meerdere goals, waardoor het gevaar op meerdere fronten op te zoeken is.

Door het verlies van Animo tegen Keizer Karel, staat NOVA op dit moment met een ongeslagen status bovenaan de ranglijst. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Reehorst op het programma, een tegenstander die momenteel op de gedeelde 2e plaats staat, 2 punter onder NOVA. Kortom weer een belangrijke pot waar weer scherp de wedstrijd moet worden ingegaan. Kom allen kijken en onze selectie aanmoedigen.


NOVA 2 – ASVD/KWOOT 4    16:35u

NOVA 1-  Reehorst 1              17:50u


Scores: Aranka 6, Jaco 5, Richard 4, Sanne 3, Steven & Michelle 2, Inge & Coen 1.