Nova pakt volle buit in Deventer

20 nov Nova pakt volle buit in Deventer

img-20161120-wa0004Voor de eerste uitwedstrijd van het nog prille zaalseizoen reisde de Nova-selectie naar Deventer, waar in een avondvullend programma werd aangetreden tegen Devinco. Nadat Nova 2 middels een uitmuntende 2e helft wederom twee punten liet bijschrijven (eindstand 6-18), was het vervolgens de beurt aan het vlaggenschip. Nova speelde attractief, kwam geen moment in gevaar en na een uur spelen floot de goed leidende arbiter voor het laatst: 13-27.

In de warming up kwam coach Wouter van Brenk voor een last-minute beslissing te staan i.v.m. een blessure. Nova 2 was op dat moment volop bezig om hun overwinning veilig te stellen, dus startte A1-speler Tim Houtman in de basisacht. Dit betekent het debuut van de 17-jarige junior. “Zowel de ploeg als ik had alle vertrouwen om met Tim te starten. Belangrijkste voorwaarde is dat zijn basis op orde is: fysiek sterk en verdedigend solide. Hij heeft het prima gedaan en natuurlijk mooi voor hem dat hij ook een doelpunt liet noteren”, verklaarde de coach.

Devinco opende in de goed gevulde sporthal de score uit een strafworp en kon aanhaken tot 3-4. Daarna ging Nova niet alleen qua veldspel, maar ook scorend het initiatief nemen. Via 3-9 werd er een 4-13 ruststand bereikt. In de tweede helft toonde Nova zich gretig om door te pakken. Een kwartier voor tijd stond het 7-20 en kwam Coen van Eck binnen de lijnen voor Tim Houtman. img-20161120-wa0003

Devinco had extreem veel moeite om überhaupt tot schotkansen van afstand te komen en stopte vooral veel energie in voorspelbare en inefficiënte loopacties. Aranka Akkermans had inmiddels met haar bekende verdedigende druk de aanvoerster van Devinco volledig uitgeschakeld en Inge van Eck domineerde daarnaast ook op alle terreinen; scorend, rebounded en scherpe assists uitdelend. Hoogtepunt van de wedstrijd was de korte combinatie onder de korf tussen Richard van der Pas (die deze avond samen met Maarten van Brenk scorend op dreef was) en Coen van Eck. Deze score van laatstgenoemde kreeg (terecht) ook de handen van het thuispubliek op elkaar. Nova bleef scoren en bereikte zo, via 9-24, een mooie 13-27 eindstand.

Volgende week ontvangt de Nova-selectie het inmiddels bekende HKC uit Utrecht in De Bilt. Aanvang: Nova 2 – HKC 2 16.30 uur en Nova 1 – HKC 1 17.50 uur. Voor Nova 2 betekent dit een directe strijd om de koppositie.

Scores Nova: Maarten van Brenk 9, Richard van der Pas 6, Inge van Eck 3, Michelle Reus 3, Lisa Rademakers 2, Job Paauw 2, Tim Houtman 1, Coen van Eck 1.