NOVA pareert aanval Dindoa en handhaaft koppositie

08 mei NOVA pareert aanval Dindoa en handhaaft koppositie

In het onderlinge treffen met Dindoa kon Nova zichzelf een goede uitgangspositie verschaffen, richting een tweede kampioenschap dit seizoen. De heenwedstrijd werd met 11-13 gewonnen in Ermelo. De bezoekers konden afgelopen zaterdag tot vijf minuten na rust op voorsprong blijven. Daarna nam Nova het heft in handen, om deze niet meer weg te geven. De Biltse formatie leek op weg naar een winst, maar twee late treffers van Dindoa zorgden uiteindelijk voor een puntendeling: 16-16.

Op een prima gevuld Sportpark Larenstein paste coach Wouter van Brenk binnen de eerste minuut twee vooraf bedachte wissels toe aan dameszijde. Deze keuze pakte goed uit, zo bleek tijdens de wedstrijd. “Zij gingen, zoals verwacht, andersom staan ten opzichte van de heenwedstrijd. Op deze manier kon Inge van Eck wederom Saskia Lieman neutraliseren en Michelle Reus aan de overzijde bepalend zijn in de rebound”, aldus de coach na afloop.

Dindoa opende de score, Nova maakte gelijk: 1-1. Daarna brak een lange fase aan waarin Nova aanvallend niet lekker los kwam. De bezoekers dwongen de Biltse formatie tot veel statische eindsituaties en deze werden ook onvoldoende vermeden. Bij een tussenstand van 2-5 krabbelde Nova op en trok de stand weer gelijk: 5-5. Dindoa bleef echter aan de goede kant van de score. Ruststand: 6-8.

Direct na de start van de tweede helft schoot Dindoa de 6-9 op het scorebord. Enkele minuten viel er geen goal, waarbij Nova vooral leunde op een ijzersterke verdediging. Met drie goals op rij toonde Nova andermaal veerkracht: 9-9. Op dat moment stonden er nog ruim 20 minuten op de klok en werd Coen van Eck binnen de lijnen gebracht om het vak dat haperde in gang te trekken. Deze omzetting bleek cruciaal en de ommekeer in de wedstrijd. Er kwam direct meer beweging in het spel en Jaco Schippers kon vaker voor de korf verschijnen. Zijn eerste schot daarna was ook raak (10-9). Nova bouwde deze voorsprong uit naar 14-12. Helaas kon Dindoa een aantal keer direct een aansluitingstreffer scoren. Op 16-14 leek Nova de volle buit te pakken, maar kon Dindoa toch nog twee scores laten noteren. Eindstand: 16-16.

“De tweede helft heeft onze ploeg veerkracht getoond en met overtuiging de wedstrijd omgebogen. Dit resultaat verschaft ons een goede uitgangspositie op weg naar de eindstreep. Het is nu vooral zaak om focus te houden”, sluit de coach af.

Met dit resultaat laat Nova de ploeg uit Ermelo zoals gezegd twee punten achter zich en handhaaft daarmee de koppositie. Zaterdag 13 mei zal Nova aantreden tegen Oranje Nassau in Amstelveen. Aanvang: 15.30 uur.