NOVA promoveert naar de 1e klasse

02 apr NOVA promoveert naar de 1e klasse

Veel toeschouwers, veel kabaal, veel spanning en veel focus; dat is de situatieschets van de sporthal in Linschoten zaterdagavond 1 april. De laatste zaalwedstrijden van het seizen speelde de selectie van NOVA tegen Luno. Zowel Nova 1 als 2 kon de 2e plek veiligstellen. Voor Nova 1 voelde deze wedstijd als een kampioenswedstrijd, want een 2e plek betekent promotie naar de 1e klasse. Daarvoor was een gelijkspel voldoende. Met een nipt verloren thuiswedstrijd beloofde het weerzien een grote strijd te worden.

Maar voor die strijd begon, betrad Nova 2 het veld in Linschoten. De 1e helft verliep wat moeizaam, maar snel na rust bevestigde Nova het niveauverschil. De wedstrijd eindigde in 10-20.

En terwijl Nova 2 het gat sloeg, sprak coach Wim Jansen Nova 1 toe in de kleedkamer. Hij gaf het team moed en vertrouwen. Het was namelijk een zaalseizoen met de nodige hobbels door verschillende blessures, die ook nog eens op hetzelfde moment kwamen. Maar Nova ging elke keer stug door, met als welverdiend resultaat dat promotie nu alsnog voor het oprapen lag.

Ook Luno maakte nog kans op promotie. Daarvoor had de ploeg wel de volle 2 punten nodig om Nova voorbij te gaan in de poule. En een poging daartoe deden zij zeker. Nova kwam namelijk 3-1 achter te staan. Gelukkig wist de ploeg dit om te zetten naar een 3-6 voorsprong. Net als in de thuiswedstrijd werd het spel behoorlijk fysiek, maar de wedstrijd bleef sportief. Alhoewel Nova genoeg goede kansen creëerde, liet de afronding nog wat te wensen over. Afstand nemen van Luno lukte dan ook nog niet in de 1e helft. Ruststand: 6-7.

In de kleedkamer kon Nova rekenen op een stevig woordje van de coach. Dat was nodig en werkte. Nova liet Luno eerst nog op gelijke hoogte komen met 9-9, maar liet daarna zien voor wat voor doelpuntenregen de ploeg kan zorgen. 8 doelpunten op rij zonder tegengeluid van Luno bracht de stand op 9-17. Luno was hierdoor nog niet helemaal uit het veld geslagen en deed nog een laatste poging. Met nog 3 minuten op de klok stond het 16-18. Maar niemand hoefde zich zorgen te maken dat Nova dit nog ging weggeven. Met nog een laatste treffer van afstand reserveerde Nova definitief een plekje in de 1e klasse. De klasse waar Nova het liefst in uitkomt.

Nova vierde in Linschoten nog een klein feestje op het veld met al het meegereisde en luidruchtige publiek. Daarna werd het resultaat van de gehele selectie nog goed gevierd in de kantine in Bilthoven. Nu is het eerst even tijd voor een weekje rust en dan gaat de focus op de 2e helft van de veldcompetitie.

Foto’s
Marian Bombeeck heeft weer hele mooie foto’s gemaakt van de wedstrijden: