NOVA reserves belonen inzet

13 dec NOVA reserves belonen inzet

Afgelopen zaterdag pakte het tweede team van het Biltse NOVA in en tegen Woudenberg twee winstpunten. In een spannende wedstrijd wist NOVA telkens voor te blijven en eindigde het met 14-16.

Woudenberg 2 was geen onbekende voor de ploeg van coaches Maik en Nico. Zowel in de veldcompetitie als met oefenwedstrijden was het vaak Woudenberg dat na een spannende wedstrijd won. Maar na een paar mindere wedstrijden wist NOVA dat er deze middag kansen waren omdat kwalitatief niet werd onder gedaan.

In de beginfase van de match was het voor beide teams even zoeken. Na vijf minuten was het Kim die een strafworp mee kreeg, die cool werd benut door Rutger. Even later was het Kim zelf die scoorde middels een afstandsschot. Na een snelle tegentreffer was het meteen Karen die met haar eerste de beste schot de stand op 1-3 bracht. Verdedigend had NOVA de wedstrijd goed onder controle. Zo kon de voorsprong vanuit de aanval rustig worden uitgebreid via scores van de heren Joris, Rutger en Sander. Tien minuten voor thee was het toch nog Woudenberg dat terug kwam naar 6-7.

De tweede helft wisselde een minieme voorsprong van NOVA en een gelijke stand elkaar af. Twee knap uitgespeelde ballen resulteerden in doelpunten van Mike en Joris en even later deed Kim er een schepje boven op. Maar de thuisploeg bleef meedoen. Met nog tien minuten te gaan stond het nog slechts 10-10 en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Twee afstandsschoten van Sander bracht de voorsprong terug, maar ook nu vocht Woudenberg zich weer langszij.

Renske werd in de ploeg gebracht om de aanval een extra impuls te geven. Het was vervolgens Tessa met een droog afstandsschot die zorgde voor 12-13. Even later verdubbelde Sander de afstand met ook een raak schot. Joris leek drie minuten voor tijd de trekker over te halen met de 12-15 doordat Mike een stip had verdiend. Toch kwam de thuisploeg weer terug tot op één punt. Tessa maakte op de valreep een einde aan de laatste illusie van Woudenberg door de 14-16 aan te tekenen.

Deze winst wordt als een goede opsteker beschouwd na twee mindere wedstrijden. Volgende week komt Devinco op bezoek. De gasten uit Deventer hebben tot heden één winstpunt meer behaald dan NOVA. Het is aan de reserves van NOVA om de goede lijn door trekken.

Het eerste van NOVA had minder in moeite in Woudenberg: 6-19. Zij hebben als koploper nu al een vier punten voorsprong op vier verschillende ploegen. Een daarvan, Animo, is volgende week de tegenstander. Aanvang is om 16:00 uur. De wedstrijd van het tweede gaat daaraan vooraf: 14:40 uur.