Nova reserves laten punten liggen in Woudenberg

27 sep Nova reserves laten punten liggen in Woudenberg

Na het ontzettend spannende gelijkspel van vorige week, was Nova 2 vandaag gebrand op een overwinning. Met in het achterhoofd de oefenwedstrijd tegen deze ploeg die resulteerde in een 3-11 overwinning, wist Nova dat er vandaag punten gepakt konden worden. De coaches Maik en Nico waarschuwde echter voor het gevaar om de tegenstander vooral niet te onderschatten.

Nova begon de wedstrijd toch slordig. Haar spelers waren niet scherp en er werden onnodige fouten gemaakt. Dit resulteerde na 10 minuten in een achterstand van 4 – 1. Nova wist dat dit het moment was waarop er iets moest veranderen. Vooral verdedigend werden er verkeerde beslissingen genomen die vaak leidde tot een korte kans. Er moest dus scherper verdedigd worden. Dit lukte Nova aardig en Woudenberg kreeg meer moeite met scoren. Toch stond het na een kleine 20 minuten 6 – 1 voor de ploeg uit Woudenberg.


Tessa scoorde haar tweede doelpunt en kort daarna scoorde Manon een mooi afstandsschot: 6 – 3. Dit was het moment waarop Nova terug in de wedstrijd kon komen. Toch reageerde Woudenberg, tot grote frustratie van de Nova spelers, bijna de hele wedstrijd met een tegendoelpunt. Dit zorgde voor een tussenstand van 8 – 3. Aan beide kanten werd vlak voor rust nog een doelpunt gemaakt, waardoor de stand in de rust 9 – 4 bedroeg.

Na de rust kwam de ploeg uit Bilthoven het veld op met opgeheven hoofd. De wedstrijd was nog niet verloren en er kon (hoe cliché dit ook klinkt) nog van alles gebeuren! Woudenberg was echter de ploeg die de score na rust openden: 10 – 4. Met nog 30 minuten op de klok wist Nova dat de tijd nu echt begon te dringen. Met doelpunten aan beide kanten die zich perfect afwisselden, stond de score na een paar dynamische minuten op 12 – 6. De ploeg kreeg steeds meer vertrouwen en spelers moedigden elkaar aan. Er werden betere aanvallen neergezet die resulteerden in doelpunten, maar Woudenberg bleef ook scoren. Hierdoor was het voor Nova lastig om het grote gat dat voor de rust was ontstaan te verkleinen. Met nog een kleine 10 minuten op de klok gaf  het scorebord 16 – 11 aan. Nova wist dat het nu toch wel lastig zou worden om punten te pakken, maar bleef doorknokken. Dit zorgde voor een eindstand van 17 – 13.

Door de tegenstander heel misschien wel een beetje onderschat te hebben, begon Nova niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Hierdoor heeft Woudenberg een voorsprong kunnen opbouwen die later voor Nova niet meer in te halen viel. Ondanks dit mogen we trots zijn op de vechtlust die we hebben getoond en kunnen we zeggen dat we de tweede helft met 8 – 9 hebben gewonnen!