NOVA SLUIT 2016 AF MET ZEGE OP REGIO’72

19 dec NOVA SLUIT 2016 AF MET ZEGE OP REGIO’72

 

selectie-nova-1-2In de laatste speelronde van het kalenderjaar 2016 ontving Nova Regio’72 uit Vaassen. Nova startte noodgedwongen aan herenzijde met twee wijzigingen in de basisformatie. Het weerhield de Biltse formatie niet van het andermaal bijschrijven van twee punten: 22-10.

Met (wederom) Coen van Eck en nu ook Mex de Vree in de ploeg begon Nova goed aan haar laatste duel vóór de ‘winterstop’. Na vijf minuten speelde stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. Daarna wisten de bezoekers echter de stand gelijk te trekken en lukte het vooral Nova niet om de vele kansen om te zetten in doelpunten. Toch stond de ploeg continu op voorsprong en op 8-4 leek er definitief afstand genomen te worden. Echter was het andermaal Regio’72 dat met twee scores op rij de ruststand bepaalde: 8-6.

Het was duidelijk dat er in de aanval meer energie gestoken moest worden in het voorbereidende acties en looplijnen. Dit wist de ploeg van coach Wouter van Brenk na de rust goed te vertalen in het veld. Op 10-8 begon het aanvalsspel weer op stoom te komen en werden er tien (veelal mooie) doelpunten op rij genoteerd: 20-8. Nadat de scheidsrechter het klaarblijkelijk nodig vond om een van de mannen van Regio’72 binnen een minuut twee keer geel voor te houden (en dus de rode kaart) voor commentaar, werd de wedstrijd afgefloten bij een 22-10 eindstand.

“Het is mooi om te zien hoe spelers zich ontwikkelen. Mex is daar een goed voorbeeld van. Zijn niveau nu ten opzichte van de eerste veldhelft is aanzienlijk hoger. Het spel bij Nova vraagt ook andere dingen van hem, dan voorheen bij Animo. Vandaag liet hij zien een allround speler te zijn, die ieder duel aangaat en meestal ook wint”, aldus coach Wouter van Brenk na afloop. En hij voegt daar als slotwoord aan toe: “En zo zijn er meer voorbeelden. Het is niet voor niets dat ook Nova 2 nu bovenaan staat”.

De Nova-selectie gaat nu twee weken met kerstreces, om te genieten van de feestdagen en de batterijen weer op te laden voor 2017. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 7 januari. Dan reist de selectie af naar de mooie sportaccommodatie Helsdingen in Vianen, om aan te treden tegen VIKO. Aanvang VIKO 2 – Nova 2 om 15.20 uur en VIKO 1 – Nova 1 om 16.30 uur.

Rest tot slot alleen nog een boodschap namens de Nova-selectie aan alle leden, sponsoren, vrijwilligers, ouders/verzorgers en supporters van Nova: alvast fijne feestdagen en een leuke jaarwisseling toegewenst! Wij hopen ook in 2017 weer op jullie steun te kunnen rekenen en er, mede daardoor, een sportief en succesvol jaar van te maken.