Nova sluit seizoen af met overwinning op Koveni

03 jun Nova sluit seizoen af met overwinning op Koveni

De Biltse korfballers speelden zaterdag hun laatste wedstrijd in de competitie. Het kampioenschap was enkele weken geleden al veilig gesteld en dus konden de spelers vandaag zonder druk de wedstrijd in stappen. Voor een aantal spelers was deze wedstrijd tevens hun laatste in de selectie van Nova; Iwan Verhaaf, Job Paauw en Jan Hoekstra nemen na vandaag afscheid. De ploeg moest het helaas zonder Coen van Eck doen, hij was door ziekte afwezig en werd vervangen door Sander Smit.

Nova maakte al snel duidelijk dat het vandaag de punten in eigen huis wilde houden, via 5-0 liep de ploeg uit naar een ruime 9-2 ruststand. Koveni had in aanvallend opzicht weinig in te brengen en scoorde tweemaal vanaf de strafworpstip.

De tweede helft kende een moeizaam begin, het eerste doelpunt liet maar liefst 15 minuten op zich wachten. Bij een stand van 11-2 wist ook Koveni de korf wat gemakkelijker te vinden, maar het was inmiddels te laat om nog enige spanning in de wedstrijd te brengen. Bij een stand van 13-7 werden de vertrekkende spelers met een publiekswissel bedankt voor hun inzet. Koveni scoorde in het slot van de wedstrijd nog eenmaal en daarmee werd de eindstand bepaald op 13-8.

Een lang en spraakmakend seizoen is daarmee tot een goed eind gekomen. Het kampioensfeestje werd nog eens dunnetjes over gedaan en vormde een mooi afscheid voor de vertrekkende spelers. Voor komend seizoen zal de technische staf flink aan het werk moeten om de selectie weer op volle sterkte te krijgen, een aantal nieuwe spelers zijn in het belang van deze missie reeds vastgelegd.

De geruchten van omkoping omtrent de dubieus verlopen vierkamp worden ondertussen onderzocht. Coach Wouter van Brenk wilde op de geruchten niet reageren, hij heeft naar verluidt het hazenpad gekozen en verblijft in Zuid-Afrika tot deze storm overwaait.

Iwan Verhaaf heeft na vele jaren in de selectie van Nova afscheid genomen om meer tijd te hebben voor zijn gezin en werk. Job Paauw gaat komend seizoen korfballen bij Antilopen, naar eigen zeggen voor de uitdaging om hogerop te spelen, maar wij weten dat het hem vooral om dat meisje uit het eerste daar te doen is. Jan Hoekstra is geëmigreerd naar Zeewolde, van hem werd nooit meer iets vernomen.