NOVA speelt sterke 1e helft, maar komt net te kort

19 jan NOVA speelt sterke 1e helft, maar komt net te kort

Nadat de spelers van KVA en NOVA hadden opgelopen en elkaar de hand hadden geschud, mocht de scheidsrechter voor het eerst fluiten in de wedstrijd. KVA is een tegenstander die gemakkelijk goals maakt en NOVA heeft de meeste tegengoals. De Bilthovense ploeg wist dan ook dat het een erg zware wedstrijd tegemoet kon zien.

De wedstrijd begon voor NOVA erg goed en de ploeg kwam brutaal op een 4-0 voorsprong. Een time-out aan de kant van KVA bracht even wat rust in de ploeg. Daarna volgde een periode van goals over en weer, waarbij NOVA steeds aan de goede kant van score bleef. Ruststand: 14-10.

In de rust werd benadrukt dat KVA het lastig had om veldgoals te maken en dat NOVA zich niet moest laten verleiden tot overtredingen om KVA daarmee in het zadel te helpen. Verder was het zaak rustig aan de bal te blijven en goals te blijven maken.

In de eerste helft kon KVA maar moeilijk scoren en NOVA wat makkelijker. De tweede helft was dit helaas andersom. NOVA had het lastig, kwam moeilijk vrij en had het vizier niet op scherp. KVA kwam daarentegen de kleedkamer uitgestormd en scoorde gelijk aan aantal goals. Binnen no time stond het 14-14 en KVA ging door met scoren. NOVA scoorde nog zes keer na rust. Dat is niet genoeg tegen elke tegenstander in deze poule: dat moet beter! Uiteindelijk was het een verdiende overwinning voor KVA, de wedstrijd eindigde in 20-27.