NOVA stelt kampioensfeestje KZ Danaïden nog even uit

12 mrt NOVA stelt kampioensfeestje KZ Danaïden nog even uit

Nova liet zien dat de uitwedstrijd in Leiden een slippertje was.

Dat er zaterdag 11 maart spannende wedstrijden op het programma stonden voor de selectie van NOVA was vooraf al duidelijk. Nova 2 kon op gelijke hoogte komen met KZ Danaïden en Nova 1 kon het de aanstaande kampioen nog even moeilijk maken. De club ging uiteindelijk zonder punten weer naar Leiden.

Nova 2 wist dat er iets gehaald kon en moest worden dit speelweekend. De uitwedstrijd nam Nova de 2 punten na een nipte overwinning mee naar huis. Ook de thuiswedstrijd was tot aan het einde toe spannend. Deze eindigde in 18-17. Hiermee delen Nova en KZ Danaïden de 3e plek in de poule.

Bij Nova 1 liet coach Wim Jansen in de voorbespreking de kreten horen ‘we hebben niks te verliezen’ en ‘maak vooral plezier met elkaar’. De uitwedstrijd in Leiden verloor het 1e ruim met 23-16. En waar Nova de nodige punten had laten liggen in verschillende wedstrijden, staat KZ Danaïden ‘eenzaam’ bovenaan in de poule. In de eerste ontmoeting speelde Nova een sterke 1e helft, maar sloeg dat in de 2e helft flink om. Nova liet dat deze keer niet weer gebeuren.

De ploegen gingen gelijk op in een sportieve wedstrijd. Nova draaide prima aanvallen, maar wist deze nog niet om te zetten in veel doelpunten. Wel in een gat van 2 punten, ruststand: 6-4.

Ook na de rust kwamen de doelpuntenmachines aan beide kanten niet op gang. Pas na 10 minuten spelen, noteerde Nova de 7-4. Deze voorsprong werd iets vergroot naar 9-5. KZ Danaïden deed nog een poging om het kampioenschap op deze 11 maart al binnen te halen en kwam terug tot 9-8. Maar Nova bleef sterk en bracht de eindstand op 11-8.

Nova 1 staat nu 2e achter KZ Danaïden. Volgende week reist het team af naar Badhoevedorp voor een ontmoeting met de nummer 5 uit de poule. Het 2e mag naar Kamerik.

13.40 uur: Sporting Badhoevedorp 1 – Nova 1
20.00 uur: SDO | Fiable 3 – Nova 2